måndag 8 april 2013

De tre tenorerna !


I helgen reste jag upp till Tåkern för att bl a fotografera trandansen. Visste att jag pga kylan var för tidigt ute, men har man semester får den ju användas till någonting. Denna morgon såg jag fyra (4) fåglar som gjorde sitt bästa för att locka till sig honor som inte anlänt än. Häftig upplevelse blev det ändå, den lilla tappra skaran tog i för kung och fosterland och deras trumpetande hördes långt över nejden. Medan jag begrundade skönsången lösgjorde sig en individ ur gruppen och med försiktiga steg närmade den sig min plats. Mer om detta i kommande inlägg.

10 kommentarer:

 1. Skådespelet och trumpetandet riktigt tränger ut ur bilden. Jag hade en flock en bit ifrån mej imorse, högresta och högljudda spatserade dom omkring en stund på en åker. Dom har säkert nått Hornborgasjön i skrivande stund. Jag fick ingen bild dock..

  SvaraRadera
 2. Det är nog häftigt att se detta skådesspel, speciellt när alla är på plats vid Hornborgarsjön.
  Måste nog åka dit sen nångång när man är tillbaks i sverige.
  4 fåglar låter nog fint det också, dom är ju rätt högljudda.

  SvaraRadera
 3. Måste varit läckert att se. Såg vårt tranpar igår kväll på långt avstånd så de stannar nog nu, det är ju deras fält och förhoppningsvis blir det en till i sommar

  SvaraRadera
 4. Väldans fin bild på de tre tranorna. Många gånger är det bättre att ha ett fåtal på fotoavstånd än flera tusen som bara ägnar sig åt en enda sak - att picka korn från backen... Som vid Hornborgasjön alltså.
  Hur som helst, sköööönt är det att se vårfåglarna komma.
  Ha en fin vecka! /SA

  SvaraRadera
 5. Woohooo Klas.Häftigt!!!Underbart semestermål.Kul ändå att du fick se både tranor och deras uppträdande.Vilka balettdansörer!!!
  I morgon ska jag pröva lyckan genom att åka till ett nära naturreservat för att se om jag kan hitta de två stationära tranorna som befinner sig där just nu.Tydligen två stationära gråhägrar också.
  //Kicki

  SvaraRadera
 6. Härlig historia och fantastisk bild :)
  Väntar med spänning på fortsättning :)
  Tusen tack för dina fina kommentarer hos mig. Den lille baggen känner du väl, det är hemsk liljebagge... skadebagge tyvärr... och jag då och då måste vara mördare brrrr... annars kunde jag inte se någon lilja i trädgården...
  Ha det fint
  Halina

  SvaraRadera
 7. Vill man se tranor här i söder, är Pulken utanför Kristianstad ett alternativ. Igår var jag där och såg 1300 tranor äta. Bilder i min blogg så småningom. Tyvärr kommer man inte så nära, men fåglarna är stora och objektivet långt, så det går ändå.

  SvaraRadera
 8. Åh, det syns att de vet hur stiliga de är. Härlig uppvisning du fick ta del av precis som bilden visar.
  M

  SvaraRadera
 9. Tjusiga!!Hit har tranorna inte hittat än men det är tur, för det ligger så mkt snö kvar än...

  SvaraRadera
 10. Roligt att du fick se några tranor trots att de var få. Jag såg det första paret igår. De spatserade på isen. Hoppas du får fler tillfällen och fler tranor i sikte inom kort!
  /maria

  SvaraRadera