måndag 1 april 2013

Frasse fasan på besök igen!Kommer ni ihåg Frasse, husets fasantupp? Här kommer han stolt inmarscherande på tomten. Med raska steg  mot målet, min fågelmatning. Närmare bestämt mot de solrosfrön och äppleskivor som ligger på marken under. Efter ett längre uppehåll tycks han funnit platsen OK för ändamålen och dyker upp nästan varje dag igen. Småfåglarna älskar honom för med fasantuppen på sin sida kan huskatterna inte röra dem skulle de försöka sig på det upptåget. Ja, sen finns ju förstås övertecknad som håller ett vakande öga över matplatsen. Våra katter ska bara äta det vi serverar dem och de eventuella gnagare som kan dyka upp.  Men försök förklara det för en katt!

10 kommentarer:

 1. Hehe! Fin är han ju!
  Makens gamla katter brukade försöka ta fasan (skogisar) - finns tydligen bild på när de "rider fasantupp" ;-)

  SvaraRadera
 2. Va kul!! Han e så fin....hoppas han har lite damer med :-)

  SvaraRadera
 3. Så vacker han är! Kul med ett sånt fint besök :)

  SvaraRadera
 4. Trevligt med kompisar som återkommer. Det vittnar om att de trivs. Fin som tusan är han och ett fint "byte" för den som är beväpnad med kamera.
  Ha en fin vecka!
  /SA

  SvaraRadera
 5. Trevligt med en sån vacker fasantupp på gården.

  SvaraRadera
 6. Fasaner är vackra, men vi har fått besök i vår perennrabatt, där jag placerat fågelmatningen, och det blev lite väl häftigt. En morgon hade vi fyra fasaner i rabatten. Jag undrar om det kommer några perenner i år.

  SvaraRadera
 7. Hej Klas!
  Vackra bilder på detta celebra besök. Vi är många som skulle vilja ha egna "Frassar".
  Ha det gott!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 8. Hej Klas
  Vilket fint besök :) så vackra fåglar de där, underbara färger. Hoppas få känna på denna upplevelse detta år :) lyckoost! Jag fick nöja mig med en annan art :)

  SvaraRadera
 9. Uuunderbart med en fasan vid matningen.Känns väl gott i hjärteroten när man lyckas "övertala" våra vänner därute att komma och äta vid våra restaurangutbud.Grattis!!!
  //Kicki

  SvaraRadera
 10. Stilig kille i vacker och färggrann kostym, fattar att småfåglarna gillar att ha en sådan livvakt.
  I första bilden har du fått fram ett underbart djup i färgerna på Frasses huvud. Njutbart!!
  Hälsn
  M

  SvaraRadera