lördag 12 september 2015

Inte så vanligt

En bild från igår presenterad utan annat uppsåt än dokumentets. Bara en gång tidigare har jag sett handjur fightas med varandra och den gången befann sig kämparna på var sida om ett nätstaket...
Här och nu vill de båda uppenbart få göra upp det långt bort från strålkastarna. Mitt ute på fältet, flera hundra meter bort. Tittar man närmre ser man en förmodad 10-taggare gå i klinch med en nästan dubbelt så utrustad motståndare. Kanske inte så mycket allvar i denna våldsutmaning som träning inför senare uppgifter?
Med detta sagt är de där hornen inte att leka med. Spetsarna tränger in djupt skulle de träffa obepansrat kött. Dessutom kan djuren fastna i varandra med fatalt resultat vilket någon gång tidigare inträffat i området.3 kommentarer:

 1. Där hade nog rent ut sagt storvilt på kornet men du skjuter ju lätta skott,snyggt ,trevlig helg , Nette

  SvaraRadera
 2. Spännande att följa dina äventyr under kronhjortsbrunsten. Lite avundsjuk blir jag på dina upplevelser. Känner att jag inte har tillräckligt med kunskaper och lokalkännedom som du för att ge mig ut.

  SvaraRadera
 3. Vilken bild, och den högra hjorten vilken bjässe.
  Efter varit ute flera kvällar nu så ger jag upp.I mina marker är det nästan omöjligt att komma till för att få en bild.Tror allt kronvilt är hos dig.

  SvaraRadera