tisdag 15 september 2015

Heligt förbannad!
Allt är inte guld som glimrar. Alla människor förtjänar inte kallas så.
Går längs ån, fortsätter förbi plattformen och är snart där vägen tar slut. Här möts även två fruktbara åar. Normalt ett bra ställe för fågel.
Tyvärr även tillhåll för vissa tvåbenta, tvivelaktiga figurer. De gör upp eld, stjäl trämöblerna kommunen ställt ut, lämnar alla sitt skräp som plastpåsar, engångsgrillar och vad inte kvar på platsen. Förmodligen tjuvfiskar de dessutom. Människor likt dessa dessa författaren Stephen King träffande kallat Det låga folket.
Jag vet att här på bloggen är det idel öppna dörrar jag slår in. Men nån gång måste känslor komma ut. När jag är framme på min promenad lyser två tjugolitersdunkar i ögonen. F-n så folk skräpar ner!
Lite senare. Fotograferar soporna. Vad i ##XX&&! Vem dumpade dessa dunkar?! Groteskt nog har ena skruvlocket tagits bort och eventuella innehållet tillåtits rinna ut. Jag blir heligt förbannad, senare skäms jag över de dårskaper några bland oss tillåter sig. Men innehållet kanske bara var vatten för släckning av öppna elden?När vi ändå är inne på temat mänskliga tragedier. Taggtråd användes först av kofösare för provisoriska inhägnader under flytten mot amerikanska västern. Senare i krig av alla slag. När ska det gå upp för svenska djurhållare att tiden för taggtråd sen länge är passerad. Byt ut skiten! Samla dessutom gärna in gamla härvor ni lämnat kvar i naturen. Betrakta gärna bilder som på unge hjorten ovan. Ta sen ansvar för tidigare felaktiga beslut. Några skäms tydligen inte alls för att kalla sig för öppna landskapets försvarare när de istället snarare är de öppna sårens tillskyndare. Bilden från i förrgår.

6 kommentarer:

 1. Du har helt rätt. Det finns så mkt skit att man inte tror det är sant. Tummen upp för dig som påtalar det här på bloggen.

  SvaraRadera
 2. Makalöst och ofattbart...och TACK för att du ryter till!!
  Det är tyvärr samma skit överallt...människan gör allt för att förinta sig själv och framförallt de andra enligt "homo sapiens" lägre stående arterna...
  Man tar sig för pannan och ibland känns det bra att vara gammal, för då slipper man förhoppningsvis bevittna det framtida eländet:)
  En hälsning från de sötaste söta...de utrotningshotade Afrikanska pingvinerna...än finns några kvar...i det vilda?

  SvaraRadera
 3. Man får ju innerligt hoppas att det där innehållet inte hällts ut på platsen...

  SvaraRadera
 4. Uff..Ser s-m-e-r-t-e-f-u-l-l-t ut..Det siste bildet..a t noen kan holde på slik med piggtrådgjerde..Jeg gremmes!

  Fint at du viser dette.

  Mvh Anita

  SvaraRadera
 5. Förstår precis dina känslor, man skämmes över att vara människa ibland.
  När vi kom ut på Borgasjön denna gång vi var i Fjällen så var det kanonväder och sol, och vi upptäckte att det glimmade till lite överallt på sjön när solen träffade på.
  Vi kollade upp vad det var och fann till vår förvåning att någon/några fiskare hade dumpat tomma ölburkar i sjön. Vi håvade upp dom och det blev en hel del burkar och svor mellan tänderna.
  Vi har alltid en plastpåse i fickan när vi vistas i fjällen, för här och var hittar vi sådant som inte alls ska finnas i naturen.

  Vill ju också att våra barn/barnbarn ska kunna njuta av naturen som vi gör.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 6. Men gud så jäkla tråkigt att människor inte kan plocka med sitt skit eller att dom dumpar det precis överallt :((

  SvaraRadera