fredag 19 september 2014

Stilstudie lärkfalk (juvenil)
Flera gånger har tre eller möjligen fler unga lärkfalkar glatt mig genom att nyfiket kretsa runt skallen på en, bara några metrar bort. Faktiskt fick en skådare ducka vid ett tillfälle, såg lustigt ut. Allt medan de nästan lättjefullt jagar sländor som just nu finns i överflöd. Ta en titt på bilden ovan. En slända i klorna, blixtsnabbt flygande hit och dit med huvudet på span i alla riktningar. Det är nästan så man tycker att naturen gett insekterna urusla odds för att få överleva.

Med snacks i mun och klo går jakten vidare...


...och det blir träff oftare än inte. För min del har jag aldrig sett så mycket falkfåglar som i år. Men det perspektivet är alldeles för kort för att dra några slutsatser. Kul är det i alla fall. 

4 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Vilken bildserie. Högsta betyg !
  - Ha en fortsatt fin vecka !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Wow! Otroligt fina bilder! Hur hinner dom ta fast sländorna som är så snabba på att flyga. Fina bilder på hjortarna också och alla andra rovisar som du fått på bild.

  SvaraRadera
 3. Helt bedårande bilder Klas!
  Vilken flygekvilibrist den lilla falken är...och dessutom både vacker och skicklig jägare.
  En skicklig jägare är även du...vilken serie, jag bugar!

  Ps. Jodå, jag bor i anslutning till skogen, i Stockholms skärgård, så älgarna har det bra, de var nog bara lite förvirrade när mamma älg sent om sider, beslutade sig för att stöta bort ungherrarna.Ds

  SvaraRadera
 4. Häftiga bilder, inte minst matbilderna i luften. Bråttom bråttom verkar det ju vara...

  Har själv aldrig sett lärkfalken men det bådar ju bra att det varit gott om dem någonstans i år i alla fall, då finns ju chansen till nästa år :)

  SvaraRadera