lördag 27 september 2014

Närkontakt med havsörn (1)
Har haft fantastisk tur med dessa stora fåglar i år. Minnesgoda erinrar sig kanske serien Storfågel från i våras. Igår fick jag nöjet att återuppliva bekantskapen. På samma ställe som förra gången.
Jag höll på att klättra upp i tornet när jag ser två, stora fåglar stiga upp bakom vassridån. Och den ene väljer att flyga rakt mot mig. Så var det. Tornet är egentligen bara en förhöjd plattform. Utan tak eller höga väggar syns den fågelintresserade på flera kilometrars håll. Min person är inget undantag.

Det är en väldigt speciellt känsla med vilda djur som självmant väljer att utforska ens person. Här är havsörnen - ser de frontalt inte riktigt muntra ut? - ännu kanske 40 metrar bort, men har såklart full koll på mig. Jag menar inte att gömslebilder skulle vara sämre. Jag tar de flesta av mina egna i gömsle, om man hänför bilen dit. Och det måste man ju göra. Men känslan. Den är helt annorlunda när mötet sker på samma, öppna villkor. Bilderna så här långt måttligt beskurna.

1 kommentar:

  1. Du lyckas alltid få till en så personlig prägel på alla fåglar, även denna liknar dej på pricken om man vet att ... Middagen är klar Klas :-)
    Fantastisk bild som vanligt.

    SvaraRadera