fredag 12 september 2014

Årets kronviltsbrunst (1)
Till en början har jag för i år valt en annorlunda strategi. Fler närbilder på kronviltet - eller inga alls. Första sittningen hade jag tur och fick se bildens tiotaggare ( har förlorat en och en halv ; redan i slagsmål så det smäller om det! ) snällt komma mot mig. På inte mycket längre avstånd än testbilden i förra inlägget. Med 500:at påskruvat finns ingen chans till helporträtt. För det ändamålet har jag nu tagit med min andra kamera med 300:at. Ska bli intressant med det upplägget, om jag får fler chanser.

Fortfarande lyste morgonsolen över oss alla, därute vid brunstfältet. Men någonting distraherade mitt motiv. Ängsligt ser hjorten sig omkring. Kanske det är kameraljudet, kanske något annat. Men än så länge är han kvar, pälsen på skuldran blänker, hornet reflekterar solljuset och ögat blixtrar av förväntan inför brunstspelet.

5 kommentarer:

 1. Så den är igång. Jag har inte kommit ut än, hade tre dagar "inbokade" förra veckan men de brann inne pga att min arbetsgivare hade en bättre idé om vad jag skulle göra en av dagarna och sjukdom i familjen de övriga dagarna. Nya tag snarast!

  SvaraRadera
 2. Läckert ! Har du två alternativ får du fler möjligheter !

  SvaraRadera
 3. Helt fantastisk!!Hvordan du klarer å gripe det sekundetHvor den bare står der så majestetisk!Utroligt vakkert!
  Har ikke så mye greie på kamera men det du viser må jo være ett kvalitetskamera:))))

  Så er jakten i gang!Jeg trenger vel iike nevne God Hygiene gir godt kjøtt..det vet dere vel alleredefor sikkerhets skyld..les denne linken..http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fjorfe_og_kjott/god_hygiene_gir_godt_elgkjott

  Ha en super duper helg Deerhunter:)))

  SvaraRadera
 4. Det var en stilig herre du fångat på bild ,trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
 5. Imponerande bild! Bra att vara förberedd med extra kamera och annan brännvidd så man inte missar någon guldbild p.g.a. fel brännvidd.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera