torsdag 18 september 2014

Årets kronviltsbrunst (3)På väg till parkeringen, efter en i stort händelsefattig session under gömslet, hör jag plaskande läten från intilliggande dammen. Vallarna är så höga, jag ser ingenting men tänker stor fågel, som lyfter. Kanske svan? Skyndar mig tiotalet steg framåt. Får se en kronhjort längsledes springa rakt över dammen. Snabbt upp med kameran som inte kunnat hållas i första beredskapsläge pga alla pinaler jag bär med.


Så här i första, någorlunda skarpa rutan har djuret redan nått fram till bortsidans vall. Lite synd. Men lite plask är bättre än inget alls. Var så säkra. Här gick det undan!


Hjorten flyger! Alla c:a 250 kilon. I ett elegant språng avverkas dammvallen med kvarvarande vattnet forsande runt benen.
Min nästa tanke blev - tänk om den valt en djupare damm? Vad hade då hänt? Så slår mig insikten att dessa djur oxå är skickliga simmare. Mycket bra simmare, t o m. Som de alla är födda inom samma område har de nog sedan barnsben klart för sig vilka dammar som har vilket djup. I så här lättåtkomlig terräng vill de nog inte gärna simma...

3 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Suveränt bra serie. Vilka ögonblicksbilder !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Ja jä....en makalös bildserie !!

  SvaraRadera
 3. Vilken upplevelse du fick. Tur att du var snabb och lyckades fånga ögonblicket.

  SvaraRadera