fredag 26 september 2014

Jag ser inte så många bilder som visar fågelns magnifika rygg....
...så här en bild på kungsfiskaren som just gör det. Fotograferingsvinkeln är kanske inte den mest optimala, men när det gäller den här arten köper jag utan att blinka vilken vinkel som helst. Och det annars så grönskimrande vattnet förvandlades till vackert blått. Hannen på bild lät mig hållas ända till dess någon bussig person stängde sin bagagelucka med en smäll. Personen var väl hungrig efter dagens fågeläventyr och tyckte det inte betydde något att en fotograf står fem meter ifrån med kameran arbetande. Det har nog flera gånger tidigare skymtats i dessa spalter. Att jag kan inte med dessa tanklösa människor. Som när de fått sitt eget lystmäte på fåglar tillgodosett, inte unnar det andra detsamma. Drumlar som t ex i hög bilfart sprätter grus över en eller andra som med vilt svingande utrustning rusar förbi för att komma före till gömslet och samtidigt skrämmer bort varenda fågel på avstånd. Amen till det.

5 kommentarer:

 1. Ja... man blir dundertrött på folk... och de kallar sig ofta naturfotografer eller naturälskare... det kan skrivas böcker om människor konstiga beteende, men det hjälper inte ändå...
  Bilden är som vanlig, väldigt fin och jag gillar den lite udda vinkel :)
  Ha en fin helg
  Halina

  SvaraRadera
 2. Klas, har skrivit det för men jisses vilka fågelbilder du tar.Är imponerad, bilderna är så vackra och fina.
  Om drumlarna vet jag inte så mycket om, för jag träffar aldrig på några där jag är och fotograferar.
  En endaste har jag träffat under åren och det var du, och någon drumel var du inte, tvärtom.

  SvaraRadera
 3. Ja dine bilder er så fine en kunne gråte en skvett..Vakkert Vakkert Herlige Deerhunter :)))))))

  SvaraRadera
 4. - Halloj i söder.
  - Bra att du ryter till. Hoppas dom bättrar sig. Men
  det är väl knappast möjligt.
  Kanonfina bilder har du ändå skapat.
  - Ha en fortsatt trevlig helg !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 5. Drar mig till minnes han på Öland som på Fyrvägen stannar bakom min bil och går ur bilen för att hämta kameran i skuffen och skrämmer bort vadaren som jag suttit och väntat in ett par timmar på att den ska närma sig...sa till honom å han säger "jamen jag måste ju hämta kameran"...den ska du väl för sjutton ha i bilen på sätet, skjutklar!!...ingen kommentar på det...drog iväg..eller en bekant som satt i gömsle och en dam kommer och går förbi med hunden och kikar in och säger men va mysigt du har det här då...ridå på bägge...sicket jäkla folk som inte fattar nått...!
  Snygg fiskare...fick en rapport om en kung nyss ute vid Nynäs...uppströms från Orangeriet...

  Steffe

  SvaraRadera