torsdag 25 september 2014

Årets kronviltsbrunst (5)
Hade just rivit gömslet, bar det hem på ryggen. Efter att bestämt mig för att nu var det nog med resultatlösa, tidiga morgnar. Målsättningen med årets upplägg var ju att ta närbilder, eller inga alls. Av vilka sistnämnda kategorin totalt dominerade. Men nog om det. På väg mot parkeringen, i starkt medljus, tittar jag upp och ser två fina hjortar på väg mot mig. De vänder och försvinner tillbaka i skogen i ett enda snabbt ögonblick. S#x@&#, oxå!!!
Traskade vidare. Det ä'r en god bit kvar när jag ser något komma ut från brunstplatsens andra sida. En stilig hjort!

Sätter mig på huk. Lite slirigt med gömslet på ryggen, men vem bryr sig i ett läge som detta? Fram kommer djuret och jag inser att backkrönet kommer klippa bort benen. Om han nu inte närmar sig. Själv är jag såklart fixerad vid marken, får inte förlora detta djur oxå. Gör han inte, så jag får nöja mig. Misslynt glor hjorten på mig. Med all rätt. Snart ska jakten starta och då är det bäst att vara på annan plats. Men för nu är det bara bilder, inga kulor som gäller. Så vi tittar en gång till på varandra innan djuret lufsar iväg mot vänster i bild. Mitt lilla hjärta lugnade ner sig lagom till jag kom fram till parkeringen...

4 kommentarer:

 1. Förbaskat stilig bild och backkrönet förstärker intrycken tycker jag. Jag ler när jag läser dina "strapatser" och kan gott känna igen det ....:))

  SvaraRadera
 2. Håller med Lasse :) Förbaskat fin bild!
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 3. Oj vilken stilig kille! En riktigt bra bild där hjorten står ut fint mot bakgrunden och håller med de andra om att kullen i förgrunden inte stör utan kanske snarare höjer intrycket.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera