torsdag 11 september 2014

Kronvilt och något för cineasten?
Så har jag haft första sittningen under kronviltsbrunsten. Som vanligt nischar jag in ganska hårt på handjuren. Detta för att de annars är mycket svåra att hitta - och än värre att fotografera - övrig tid på året. Medan hindarna rör sig inom i stort sett samma område år efter år.
Först till ovanstående bild. Detta är en exponeringstest tagen från mitt gömsle. Jaha? Klicka upp den och kolla det markerade området i bildens nedre, centrala del.

Nedre, centrala delen i detta kraftigt uppförstorade utsnitt. Ser ni? Kan hjälpa om man kisar lite med ögonen.

Nu är vi nästan i gränszon till vad kamerasensorn klarar att återge. Jag har förstärkt kontrasten något, bara. I mitten av bilden tittar ett litet djur med klar blick, blank nos och höjda öron rakt på mitt gömsle, från 10 meters avstånd. Räv? Katt? Mårddjur?
Om detta hade jag ingen aning förrän hemma vid datorn något talade om för mig vad som måste kollas. Lite grann som i klassiska filmen Blowup regisserad av Michelangelo Antonioni. Inga andra gemensamma nämnare...

Avslutar med miljöbild på en tjusig 14-taggare - eller fler - i centrum. Framöver blir det betydligt mer av närbilder. Tydliga närbilder.

5 kommentarer:

 1. Det tog en stund innan jag fattade vad du skriver om hahaha ;)
  Spännande inlägg och ja... man blir nyfiken vad det var för djur.
  Hoppas nästa gång blir djuret närmare.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Samma här det stog en stund, men ingen aning vad det kan vara ;)
  14 taggarn mycket imponerande och likåsa fotot :)

  SvaraRadera
 3. Så otroligt ståtlig den är!! Så läckert att se i verkligehten!

  ang det mystiska djuret så tittade jag lääänge utan att se, tills jag såg flera olika figurer bla ett tecknat hundhuvud i nedre vä hörn :))

  (Som svar på din fråga så använder jag ett uppblåsbart liggunderlag :)

  SvaraRadera
 4. Tjusigt och nu blir jag sugen på att bege mig till hjortrikare trakter! I år skall jag ha en riktig sittning och hoppas få se de första handjuren!

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker 14 taggare, i mitten eller inte spelar inte så stor roll när man får ett så ståtligt djur på bild :o)

  /Erik

  SvaraRadera