tisdag 16 september 2014

Årets kronviltsbrunst (2)Jaha. Så var det över för mig i år. Ikväll tar jag hem gömslet och undersöker om det möjligtvis är något fel på det. Skämt åsido. Men faktum kvarstår att årets hjortbegivenhet för mig blev den sämsta på 7 år. Jag tror inte att det någon gång tidigare hänt mig att under en 4-timmars vistelse på detta fina område inte ett enda djur ger sig tillkänna. Men sånt får man som naturfotograf ta med en klackspark och komma igen nästa år.

Som bilden belyser finns i alla fall djuren kvar. Såklart jag hört handjurens brölande på lite avstånd, oxå. Dessa hindar med kalv, tillsammans med en spetshjort, utgör en del i en större grupp som tyvärr inte alla fick plats i sökaren. Här spanar ledarhinden förmodligen ut den rutt som ska användas för dagen för att komma till daglegan. Gäller förstås inte för de hindar som brunstar. För dem väntar ett kärvänligt omhändertagande av platshjorten.

2 kommentarer:

  1. Du fick i alla fall uppleva lite djurkontakt. Din kunskap och lokalkännedom kan jag bli lite avundsjuk på. Även om det inte blev hellyckat i år.

    SvaraRadera
  2. Ja man får ju aldrig några garantier i djurlivet :)) Jättefin bild på hindarna, underbara färger och säkert en trevlig upplevelse iallafall!

    SvaraRadera