fredag 30 maj 2014

Kan majestätet vrida huvudet lite till vänster?
Har haft ett par sköna dygn vid sjön Tåkern. Målet var att träffa på de största och de minsta, havsörn och skäggmes. Det gick inte så bra. Men en hel del annat smått och gott kommer snart att börja serveras.
Istället en riktig Skånepåg idag, så nära att hela den magnifika stjärten inte kom med, ser jag nu. Från en mysig kvällstur i hjortskogen, på väg hem. Fram hoppar fasanen och nästan pockar på att fotograferas. Dessa fåglar har säkert präglats av den fina slottsmiljö de fötts upp i, hållningen och den magnifika fjäderdräkten understryker vidare det majestätiska draget. Som lydig undersåte gick jag genast till verket och utförde villigt den konungsliga viljeinriktningen... Hoppas nu bara porträttet duger! Annars väntar väl fängelsehålan, djupt nere bland slottets mörka källarvindlingar. Klicka upp bilden och döm själva.

3 kommentarer:

 1. Fin fågel som vi inte har här längre.
  Hade nog inte koll på bländare. Det hade börjat ösregna o vi var på väg tillbaka. Jag hade mitt 28-135 riggat o bytte i all hast när vi såg snäckan. Vanlig liten snäcka som man ser överallt. Där låg jag o min kompis på mage i ösregnet o fotade, lite nördigt kanske :-)
  Idag ska jag till henne för hon har fått ett fotojobb, bröllop o jag ska vara assistent. Så det blir att planera lite idag.

  SvaraRadera
 2. Jadu! du slipper fångelsehålan denna gång :) En härlig bild på fasanen I det gröna.
  Ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Flitig som en myra...fina bilder som vanligt när man går in här och kollar runt...och ny kamera och konverter...vad blev det?
  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Steffe

  SvaraRadera