tisdag 13 maj 2014

Skarp tättingNämnde i förbigående för några veckor sedan att jag skulle testa nyinköpt konverter. 300 mm/4,0 blev 420/5,6. För skärpans skull rekommenderar tillverkaren att blända ner ett halvt eller fler steg ytterligare. Sagt och gjort. Bilden togs på f/6,7, min standardinställning.

Inga större skärpeproblem här, vad jag kan se. Tvärtom. Fågeln fotograferades från 4-5 meters håll. Resultatet glädjer mig mycket. Dels för  - under förutsättning jag kommer ihåg att ta med denna utrustning - att jag kanske slipper "stympa" mina närporträtt, dels för att jag inbillar mig att jag här fått en oöm, rejält vädertätad utrustning för riktigt tuffa förhållanden. Sådana uppstår lätt där jag bor. Tänker på vind, regn, snöstorm och annat ruskväder. Nackdelar? Tja, det blir än mer grejor att ha med sig. Förr eller senare tappar jag något dyrbart mot marken. Den dagen, den sorgen.

3 kommentarer:

 1. Superbild och superskärpa och här har du ett av mina favoritobjektiv...inklusive konverter:)
  "Själporträtten" är tagna med nämnda utrustning.

  SvaraRadera
 2. Ingen fel på den bilden :) Skärpan på topp. Vad gör man inte för den perfekta bilden.

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken kalasskärpa och bakgrunden är underbar likväl som den stilrena kompositionen. Blir inspirerad att plocka fram min konverter som mest ligger på en hylla. Fick inte så bra resultat när jag testade så intresset falnade rätt fort och övergick i andra experiment.
  Ha det så Gott.
  M

  SvaraRadera