söndag 4 maj 2014

Kvällsvisit hos hare
Häromkvällen var jag på fotosafari i djungeln skogen. Det hann bli sent, jag var ensam hemma, vädret gick inte att klaga på. Så varför ta en skogspromenad? Därför att det var länge sedan och jag kände att det kan bli riktigt roligt.


Kameran på 1600 ISO, full bländaröppning och iväg bar det. Efter ha gått längs ett nyanlagt stycke viker jag av mot en gammal skogsväg. Får nedgående solen rakt i nyllet, smällar man får ta. Långt där framme sitter en hare mitt på vägen. Det knastrar av krosstenen under mina skosulor, att smyga här är inte att tänka på. Efter femtiotalet steg är jag frestad att sätta ner stativet, men fortsätter 10 steg till. Haren sitter lugnt kvar.Den lystrar efter något, troligtvis en harkompis. Vänder sig om, klipper med öronen. Så länge jag står kvar där jag står utgör jag inget hot, tycks djuret resonera. Till slut skuttar den ändå in i skogen och jag kan fortsätta promenaden.

7 kommentarer:

 1. Fina bilder fick du .Vi har sett haren 2 ggr den här veckan men inte i fotoläge ,Nette

  SvaraRadera
 2. Fina bilder på hareskutt, har aldrig sett så mycket hare som i år.

  SvaraRadera
 3. Kanonfina bilder på haren trots det höga iso-talet och största bländare!
  Här är det ont om harar. Har i vår sett någon enstaka på långt avstånd och skuttandes i väldig fart.
  Ha en bra vecka! /SA

  SvaraRadera
 4. Inte alltid de är så stilla, grattis till fina bilder!

  SvaraRadera
 5. Åh, så fina bilder, vilket fantastiskt ljus och så skärpan/oskärpan som får mig att tappa ordförmågan. Vilken tur att du tog din skogsrunda, lön för mödan med råge.
  Ang att fota fr roddbåt så mailar jag dig.
  Ha det så gott.
  M

  SvaraRadera
 6. Jag bara skrämmer de ;)
  Mycket fina bilder.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 7. Å så fina bilder på haren! Otroligt att du kom så nära :)

  Ikväll har jag och barnen tillbringat 3 timmar vid en lägda (i bilen) där de tre kvällar i rad sett björn! Men ingen björn syntes till...Igår kväll var jag också där och då hade den varit där en halvtimme innan...Skulle ju va häftigt! :D

  SvaraRadera