torsdag 22 maj 2014

Nytt
Testbilder med nya kameran. Jo, jag vet. Jag är räddningslöst förlorad. Men som jag skrev var det bara en tidsfråga innan någon del av all utrustning faller till marken. Precis så skedde, även om tillvägagångssättet inte var det väntade. Så numer håller jag stenkoll på var i bilen pinalerna finns innan bildörr öppnas...


Nya kameran gör minst lika bra jobb med konverter påsatt som den gamla. Tack till sånglärkan som villigt ställde upp som modell och försökskanin. Bilderna bara måttligt beskurna.

8 kommentarer:

 1. Ajdå det var ju mindre lyckat :( men väldigt lätt hänt.
  Ta nu hand om nya kameran väl :) den verkar ju ge fin fina bilder den också :)
  Men jag tycker att bilderna har väldigt mycket grönstick eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, du har nog rätt. Tack för tipset om grönsticket. Jag bekymrade mig lite för stolpens färger i sista. Tänkte att det är nog bara mossan och den gröna bakgrunden som "smittar". Min favoritråfilsprogram saknar färdig ICCprofil, den för gamla kameran går inte längre använda. Så jag gjorde en egen. Ska tänka grönt framöver!
   / Klas

   Radera
 2. Sååå tråkigt....men så lätt hänt att nåt faller i backen! Själv märkte jag igår att mitt 18/55 objektiv saknades i min kameraväska....det måste ha rullat ur vid nåt tillfälle, men var...!? Nåja.... Fina närbilder på pippin!

  SvaraRadera
 3. Så trist att din trotjänare gick ett sådant öde till mötes. Kul med ny kamera och jag blir givetvis nyfiken på vad det blev. Fint den poserar för dig.
  Monica

  SvaraRadera
 4. Snygga bilder som vanligt, har tappat min hus med 500:at en gång tror det kostade 23.000:-, det gör man vara en gång.Vad är det för kamera du köpt.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder - nya kameran verkar ha blivit kompis med dig direkt! Härliga bilder. Vad blev det för kamera undrar den nyfikne :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör Canon och Pentax. Pentax tidigare flaggskepp K5 ii var den som mosades, ersatt av nya K3:an. Jag saknar verkligen min förlorade kamera.Den nya ska väl egentligen vara ännu bättre, kan man tycka. Kostade på mig batterigreppet så strömlös ska jag inte behöva bli i första taget.
   / Klas

   Radera
 6. Tråkigt när saker går sönder men kul men nya prylar. Fina bilder blev det. Håller dock med Jani om att det verkar vara lite grönstick. Har själv kvar min Pentax K10D men den ligger mest på hyllan då jag sålt v mest optiken för investera i ny Canon optik istället. Saknar dock i bland en del funktioner som fanns på Pentaxen. Hoppas du kommer att trivas med K3:an.
  /Erik

  SvaraRadera