onsdag 14 maj 2014

Mysteriefågeln...
Högst upp i törnsnåret sitter den lilla fågeln. Busken är bara, ja, en buske. Men hem och rastplats för åtskilliga småfåglar som pilfink, sångfågel av varierande slag, törnskata. Intill en parkeringsplats där man med bilen kan fotografera från mindre än 5 meter skulle man vilja. Jag gissar att den lilla ensamma busken är så populär för att växten skyddar från marodörer som sparv- och duvhök. T o m dessa rovfåglar drar sig tydligen för att dyka in bland de sylvassa taggarna.Hämplingen har jag äntligen börjat komma underfund med nu.  -Titta, där sitter ju en hämpling! Så kan det låta idag. Jag skäms för att jag vid tre på varandra följande tillfällen för några år sen bad experterna på FS att identifiera den underliga, lilla fågeln på bilderna jag skickat in. Hämpling. Hämpling. Hämpling. Hämpling varje gång. Förstår om de har undringar kring min inlärandekapacitet :) Ganska vacker skapelse med sitt roströda bröst, tycker jag.

4 kommentarer:

 1. Snygg fågel det där ,tror inte jag sett den här ,Nette

  SvaraRadera
 2. Hämplingen är en väldigt vacker fågel. det var länge sedan jag såg en nu, men jag kanske helt enkelt inte tittat tillräckligt noga. Här har du fångat fågeln fint i den taggiga busken.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera
 3. Någon sådan har jag aldrig sett. Inte så lätt att lära sej alla namn på småfåglarna :)

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att dom är rätt fina och även om att dom gärna sitter I buskar med mycket och långa taggar ;) Fint foto på den också

  SvaraRadera