lördag 1 mars 2014

Tripp,trapp,trull
Ett tag tänkte jag mörka ner trädets märkligt ljusa grenar. Men så slog det mig. Det är fåglarnas träck som vitfärgar och det är m a o inget fel på kamerasensorn. Pust! Annars är det mycket som behöver repareras/bytas ut just nu i mitt liv; pumpar, TV-apparater, hydroforutrustning. Så länge kameran och datorn är i full vigör går det ju an.


Bilden togs häromdagen och ja, det är öppet vatten. Inte is på sjön. Så stilla och rofull kan en dag faktiskt gestalta sig även i mina hemtrakter. L å n g tid hinner passera mellan varje sådant tillfälle. Så det gäller att ta vara på tillfällen när de bjuds. Tillbaka till trädet på bilden har det ännu inte riktigt fyllts på med  kormoranter. Varje gång en inkommande fågel landar påbörjas en ljudmatta av olika mer eller mindre skrikande läten och de ranghögsta verkar sitta längst upp. Tuffa villkor för bildens tre bottenskrap som har lång väg kvar till chefsjobben...

3 kommentarer:

 1. Härlig bild! Trodde att skarven kommit hit redan också, då jag såg en massa svarta fläckar ute på en ö, men så zoomade jag in och såg att det var deras bon :)

  SvaraRadera
 2. Så flott bilde!!Dere er jammen heldig som har slik artsflora rett rundt hjørnet.Vakker stemning :)

  SvaraRadera
 3. Hehe ovanligt att se dom i ett träd sådär.Inget jag är van vid då jag oftast ser dom till havs på stenar.Fräckt att se och studera dom i flock sådär.
  //Kicki

  SvaraRadera