lördag 8 mars 2014

Talgoxetänk och lite annat.Snart är det dags att ta avsked från årets matade vinterfåglar. Närmsta 10 dygnen spår SMHI fortsatt vårliga temperaturer upp till 2-siffrigt. Inga vindar att tala om. Då borde småfåglar klara sig, tycker man. Istället flockas fler och fler. Pilfinkar kan jag ha 50-tals sittande framme och lika många i buskagen därtill. Talgoxe, blåmes förekommer i oanade mängder. Entita, fasan, grönfink ser man dagligen. Så hände det jag i förra inlägget trodde var avklarat; sparvhöken kom tillbaka igår. I rasande fart dök den ner rakt mot och under mitt fönster. Denna gång tror jag den fick sitt byte, en stackars pilfink. I tubkikaren såg jag i alla fall höken sitta i trädet 100 meter bort och kalasa på något. Ingen bild, attacken kom helt oväntad och var över på ett par sekunder.


Talgoxen välkomnar värmen men slipper inte undan vinden. Med klorna inborrade i grenen väntar den på tillfälle att sno åt sig en munsbit.


En annan individ säger att tänker han - bloggägaren- snacka om snömängder i trädgården en gång till, så ljuger han. Här är ju bara 3 decimetrar kvar. Och det är inte snö på näbben, om han skulle försöka backa upp snötillgången med min bild. Det är bara smulor från talgbollen jag nyss frekventerade, så det så!

19 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Kul med lite "action" vid matningen! Ja det verkar som våren kommer tidigt år, jag har haft väldigt lite besök vid min matning hemma i trädgården i år, vet inte riktigt varför. Får göra ett nytt försök nästa år.

  Fina bilder på talgoxen, gillar bilden där den har vind "fluff" i fjäderdräkten.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Samma aktör även här hos mig, nämligen Sparvhöken som gjorde en snabb manöver framför näsan på mig och hade siktet inställt på två Blåmesar som var fullt upptagna av vårens uppvaktning.
  Nåväl... världen är sån!
  Ha en fin dag /bea

  SvaraRadera
 4. Nice photos.
  I hope that animals will live longer.

  SvaraRadera
 5. the photos taken is really good. nice angle..

  SvaraRadera
 6. birds is the perfect description of life. we must fly high and aim high.
  Great data for Apartments Dallas

  SvaraRadera
 7. simple picture with lots of meaning..

  SvaraRadera
 8. Thanks For Sharing the wonderful article that's really helpful for my references.

  Best deals Shoretel Provider Chicago

  SvaraRadera
 9. I hope it's not one of the endangered species.

  SvaraRadera