torsdag 20 mars 2014

Parningsdans - storspov (1)
Häromdagen fick jag till min förtjusning, från första parkett, bevittna hur hane av storspov gör den tilltänkta honan sin kur. Ja, ja. Dessa vårkänslor. Men det handlar ju förstås oxå om släktets bevarande. Hur som helst valde hanen en spelplats mitt framför näsan på mig. Nåja, 25 meters distans, då. Vi talar om ett jättefält på flera kvadratkilometrar. Så alldeles uppenbart var det min tur att ha audiens hos fru Fortuna.

Först hade jag bara honan  i sökaren när så den här eleganten gled in från höger. Han verkar pigg & rask!


Försiktigt, försiktigt närmar han sig den utvalda. Det gäller att tolka känsloläget rätt om det ska bli något. Hittills har hon inte varit avvisande, men - i mina ögon - inte heller visat den uppvaktande något som helst intresse. Hur det utvecklar sig får vi se i kommande inlägg...

5 kommentarer:

 1. Vad trevligt att få uppleva det på såpass nära ändå ;) storspovar är fina och eleganta fåglar. Och nog håller jag med dig om att hanen ser pigg ut :)

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder Klas. Hon ser inte alltför imponerad ut över uppvisningen men jag tippar på att hon hon smälter. Ljuvligt att få ta del av.
  Monica

  SvaraRadera
 3. Åh, våren... Jag är avundsjuk på henne ;)
  Härligt att du fick möjlighet att uppleva, fota och presentera till oss :) Tack! Ljuvliga bilder!
  Ha det fint
  Halina

  SvaraRadera
 4. Hej
  Jag är avundsjuk på dig :) Fin upplevelse och fina bilder!

  SvaraRadera
 5. Grattis till denna upplevelse! Det är väl inte så vanligt?
  Trevlig helg!
  M//

  SvaraRadera