torsdag 6 mars 2014

Skogens lilla stjärna (2)
De kallas välmenat vanvördigt för pingpongbollar. De är dessutom utrustade med gemytliga läten. Just nu kan jag inte sätta fingret på hur de låter, men jag känner igen ljuden från annalkande stjärtmesar när jag hör dem. Kropp och ljud i välpackad enhet, kan man kanske säga.


Samma fågel på båda bilderna, i samma miljö bara några vingflax ifrån varandra. Så är det. Ska till mycket stationär mes för två lika bilder efter varandra. De är minst sagt lättflyktiga. Jag går längs grusvägen och de spelar upp sin show 10 meter in i skogen. Vanligtvis högt uppe bland trädkronor, höll denna individ sig på metern ovan marknivån. Avkastar än mer pluspoäng på charmkontot, m a o.

5 kommentarer:

 1. Du är så jädrans duktig Klas vilka bilder du levererar.Och vilka fåglar du fotograferar annat än mina pilfinkar och rödhakar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öhhhmm, tack så mycket för dina ord. Roligt att nån uppskattar vad man gör. Inte minst när berömmet kommer från det hållet.
   / Klas

   Radera
 2. Verkligen en söt fågel.
  Trevlig helg!
  M/

  SvaraRadera
 3. Den här fågeln har jag inte sett ofta, vilket är synd. De få gånger dom har suttit intill mej i skogen har jag tyvärr inte haft nån kamera med mej. Tur att det finns andra som levererar! Mycket snyggt.

  SvaraRadera
 4. Riktiga gullungar är detta.Den sista gillar jag bäst.Hör stjärtmesarnas fina spröda läte i skogen häruppe.Det verkar vara en hel flock som håller till där.
  //Kicki

  SvaraRadera