söndag 23 mars 2014

Parningsdans - storspov (3)Då är det dags att avsluta miniserien med de trånande storspovarna. Allt ser ju upplagt ut för ännu en lyckad häckning. Så vad kan gå fel?


Någonting händer här. Honan vänder sig bakåt, kommunicerar något ohörbart.
Den snopne kavaljeren får helt enkelt nobben. Kanske hon inte var färdig än, kanske hanen inte riktigt föll i smaken. Kuschad försvann han snabbt ut mot vänster, får invänta annat tillfälle eller annan partner. En känsla av missmod sänker sig över mig här. Av några av bilderna i serien att döma tittar honan rakt mot mig. Kanske hon upplevde min närvaro lite f ö r nära. Ingen bild är värd att tas om den förstör för djuren framför kameran. 

8 kommentarer:

 1. Men det var ändå fantastiska bilder.
  M//

  SvaraRadera
 2. Läckra bilder från parnings försöket ;) Och även om du nu råkade skrämma dom lite så får dom nog till det nångång senare.

  SvaraRadera
 3. Hur det än slutade så blev det en väldans bra och fin bildserie!
  /SA

  SvaraRadera
 4. Det är alltid en avvägning att vara nära men inte för nära. Om du varit för nära hade de säkert flytt iväg till en lugnare plats. Det är nog snarare så att honan inte tyckte att kavaljeren passade. Åtminstone inte just då. Bildserien däremot passade fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Hans-Ove. Ord som lugnar mig.
   / Klas

   Radera
 5. Fantastiskt fina bilder Klas och förhoppningsvis ger inte en så intensivt uppvaktande kavaljer upp utan försöker på nytt.
  Monica

  SvaraRadera
 6. Äsch...är´om på hugget så lär de nog försöka igen...!
  Fina bilder blev det!

  Ha en fin dag!

  Steffe

  SvaraRadera