fredag 27 december 2013

Som en extra julklappTänk att juletid kunde bjuda på en dags fotograferingspass. Härligt ! Raskt in i skogen. Efter hundratalet metrar icke-strapatsrik vandring presenterar sig så denna förmodade unghind. Kanske 60 meter bort bjöd hon upp till lustig dans. En följsam partner, må jag säga ! Fick flera bilder på henne efterhand hon flyttade sig några meter. Så bakgrunden ständigt förändrades. Urtjusig och kompetent. På samma gång. Inte var dag man träffar på dessa.


Här visar jag ett försök. Arenan blir av naturliga skäl alltid lite krampaktig med alla dessa trädstammar i vägen. Här har hon trots det försökt visa upp sig i helkroppsutförande, starkt jobbat ! Djuret utstrålar lugn och värdighet. Med bössan i hand. Skulle du skjuta ner en individ som denna ?

4 kommentarer:

 1. Nu jagar jag förvisso bara med kamera, men jag skulle nog inte skjuta en vit hjort även om jag var jägare.
  Däremot skulle jag gärna fästa henne på ett minneskort.

  SvaraRadera
 2. Nej det skulle jag inte även att jag är jägare. Hondjur ska man vara rädd om. En reglering är nog tvunget att göras men rimligt. Men jag hade som du jagat med kameran här i stället. SUpervacker bild, vilka ögonfransar hon har!!

  SvaraRadera
 3. Vacker bild Klas, blir så sugen när jag ser bilden att få åka ut och fotografera.
  Två månader till så ses vi i skogen igen hoppas jag.

  SvaraRadera
 4. Hej Klas,
  Underbar bild på ett mycket vackert djur, självklart så tror och hoppas jag att de flesta jägare hade släppt denna hind.. Kul att du kunde ta dig ut på en fotosväng såhär i juletider, inte för att tiden sätter stopp för mig utan vädret.
  God fortsättning!
  /Ingemar

  SvaraRadera