onsdag 25 december 2013

I brist på annat
Jag har mina publicerbara bilder på en sticka som jag glömt kvar på jobbet. Hittade en annan sticka med några bilder på som kan användas. Så det blev ett inlägg oxå denna dag. Då vi alla är mätta efter all god julmat ? För rovfåglarna gäller kanske en annan årstid som deras julbord.


Den här lille söte ungen av tofsvipa som skrovmål ? Hu, dessbättre har jag ingen sådan bild. Den här lille gick runt i sin plaskdamm och letade mat som en fullvuxen. Inte många dagar gammal skakade den till då och då, som om den frös.

Här en liten unge som som redan gjort sitt, är jag rädd. Jag vet precis vad för sort. Bilden togs nämligen hemma i trädgården och jag hade för en liten stund observerat ungen av råka som ensam satt i det lilla trädet. Närmre och närmre kom gladan. För ett litet ögonblick tittade jag bort på något annat och så var ungen borta. Istället kom det här ekipaget flygande över hustaket och jag fick min bild. Gladan fick sin middag. Kolonin råkor decimerades med en.

2 kommentarer:

 1. Jaha..så dere r ikke ute og får nye bilder hver dag!hihiihihihhiDet rodde jeg til å begynne med..men bevares så dum jeg er.klart man har bilder på computeren!
  Disse var jo riktig fine.Selv om den ikke fins mer.Spist av den andre store.Ja sånn er det bare.Rovfugler har nok en annen tid på året for sitt etegildet enn oss mennesker ja!
  Jeg kom over mine sangsvaner som har komt tilbake fra nord.De kom på julaften.Men tror du ikke noen har tatt og killet noen av dem og andre ender for å ha som julemat.F..sier jeg..kan de ikke få være i fred..men det virker som våres nye landsmenn har ett annet syn på fulg den vi har.Desverre.

  Ellers må jeg for takke for en flott blog og masse masse fin inspirasjon.Når du skriver er det som jeg hører deg snakke i mitt hode.Svenska er mitt favorittspråk.

  Så må jeg få ønske deg og dine en riktig fin tid videre og vi snakkes !

  Hilsen Anita

  SvaraRadera
 2. Men så söt liten unge!! Å snyggt fångat av gladan!

  SvaraRadera