onsdag 4 december 2013

Porträtt !
Besökte mitt lilla örnrike ffg denna säsong. Kammade noll. Men kommer de tillbaka sker det nog under denna månad. Såg inte till mycket vilt, heller. När jag sakta åkte därifrån noterade jag rörelser i vägkanten. Ett gäng starar käkade på något i dikeskanten. Hoppade fram och tillbaka och lockade mig komma riktigt nära. För nära, visade det det sig.

De små fåglarna kom ut som giganter i sökaren ! Bra ljus rådde och konvertern satt på för örnens skull. Mycket brännvidd, men här visas i alla ett 3/4-porträtt på en av stararna. Jag tycker de så här nära ser annorlunda ut än på normalt betraktningsavstånd. Infallande ljuset gör väl sitt till, men en fågel man närmast tänker som svart eller i alla fall mörk med ljusa prickar på, lever upp på helt annat sätt fångad på kortdistans.

3 kommentarer:

 1. Starar är så fina.
  Jo lite älg har vi ju kvar vad det verkar efter jakten här hemma. Det är mer här än vad vi har på jaktmarkerna vi har känns det som. Kul att se dem igen. Nu jobbar man ju i veckorna o det är ju mörkt när jag kommer hem.

  SvaraRadera
 2. Underbart att få se på så här nära håll, verkligen fascinerande teckning. Det blir inte alltid som man tänkt sig men det är väl det som är tjusningen. Ang din senaste kommentar antar att du funderade lite över hur jag lagt skärpan. Hade tyvärr förberett mig med macrot kopplat men isflaken var inga macro motiv precis. Inte ofta jag fotat på så långt håll med det objektivet.Hade kanske varit bättre med ett vidvinkelobjektiv eller 70 -200 som jag vanligtvis använder.
  Allt gott.
  M

  SvaraRadera
 3. Dom har en otroligt fin fjäderdräkt som man som du säger oftast bara ser när man kommer tillräckligt nära.
  Ett fint porträtt med ett fint ljus på staren.

  SvaraRadera