måndag 9 december 2013

Hackspettar.
Gott om hackspettar i år ? Jag tycker det. Här en trolig hona som som låter sig smaka av naturens läckerheter. Tänk att klänga på på halvrutten björkstam, ofta upp-och-ner, och bara ha det skönt. Vilka livsnjutare !
Här en annan hona mitt i tidiga lunchen. Smask. 

7 kommentarer:

 1. Jag gillar hackspettar dom är fina, likaså bilderna som du tagit på dom.
  Men nog får dom jobba lite för att komma åt födan ;)

  SvaraRadera
 2. Fina bilder på dem! Hur ser du att det är honor? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt Fågelboken har hanarna rödsmyckad hjässa, honorna är svarta.
   / Hälsningar, Klas

   Radera
 3. Jag hoppas våra hackar kommer för nu har jag hängt ut talgbollar och fågelmatare. Lagt massa i fågelhuset som byggdes för länge sedan som hänger med ännu

  SvaraRadera
 4. Hej. Fina bilder på spetten och alldeles riktigt så är det gott om de i år för det var många som flyttade söderut från norr under hösten. Hanarna har en röd fläck i nacken till skillnad från honorna som har helsvart hjässa. // Urban

  SvaraRadera
 5. Hackspettar har jag stationära i min lilla skog.Det är lite roligt.Alltid det trummande ljudet når en när man promenerar där men alltid sitter de så högt så högt och mörkt är det i skogen och ljuset räcker inte till för att fota dem.
  //Kicki

  SvaraRadera
 6. Hej Klas
  Fina bilder. Jag tycker också att det har varit väldigt mycket Spettar i år, vart jag än stannar och står still i några minuter så finns de i närheten :). Den övre är en hane och den undre en hona, röd nacke symboliserar hane. Idag blev det att fotografera i tråkigt väder men det gick bra ändå nu nu är man har fast f/2.8 :)

  SvaraRadera