söndag 15 december 2013

Ljusår

Sista veckan har fotoutrustningen fått ligga kvar oanvänd på hyllan. Massor av jobb och uselt ljus är ingen bra kombination för en amatörfotograf. Ska vara ledig ett par dar framöver. Kanske något nytt finns längre fram att berätta om det.
Istället arkivet som får ett besök igen. Upp kommer ett resultat från april i år.

Tvivelsutan den mest vanliga rovfågeln härnere. I alla fall bland de som hamnar i synfältet. Så vanliga att nativiteten senare tid betänkligt sjunkit. Det är naturen självt som reglerar passande balans mellan rov- och bytesdjur. Så har det alltid varit fram till dess att vi människor bestämde oss för att sköta den saken själva. Men en vacker fågel är den, gladan. Jag är glad att ha förmånen att få bo i ett område så rikt på dessa eleganter. Så här långt in på vintersäsongen med många plusgrader och -såklart - barmark bör väl tillgång på föda inte vara något större besvär för dem. Jag ser fram mot nya träffningar nästa år. Ett par månader till, bara. Sen är våren tillbaka och ljuset med den.

2 kommentarer:

 1. Hej Klas,
  Fantastisk bild på denna vackra rovis, här uppe hos mig ser man dessa glador ytters sällan. Håller tummarna för att det blir lite bättre med både ljus och tid för dig fram på. Förresten, otroligt observant att du la märke till ljuset/värmen i mina bilder på bändelkorsnäbarna. Visst är bilderna tagna vid olika tillfällen.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Härlig bild. Har inte sett några rovfåglar här på sistone....

  SvaraRadera