måndag 24 juni 2013

VitdovEtt passande sagolikt skimmer omger henne denna tidiga morgon. Sedan första dagen jag såg dessa fina djur har jag förknippat dem med sagornas legender. Lika otänkbara som Gripen, Särimner, Sleipner och allt vad de heter.En god sak med det vilda vitdovet är ju förstås att de finns i verkligheten och låter sig - ibland - snällt fotograferas. Inga små kalvar observerade på denna tur. Men det bör bli dags snart. Alltid ett nöje att fånga dem på bild.

8 kommentarer:

 1. hon va jättefin, har sett nån vit dovhind nån gång men det va ett tag sen nu. Snygga bilder på henne

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vad fina bilder du fångade på henne, vissa arter kräver att man är snabb med kameran :=)
  hon kanske har en bulle i ugnen? Ser ut som en liten bula så snart är det nog dags?

  Kolla gärna in min trip till Västmanlands skogar :)

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga bilder! Är det vanligt att de är så ljusa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ! I mina hemtrakter är de rätt så "vanliga", man får ju förstås leta upp dem i skogarna. Finns i huvudsak runt några skånska gods, sprider sig mycket sakta under förutsättning att stammen inte jagas sönder, förstås. I skogarna runt Övedskloster finns c:a 150-200 djur, har det sagts mig.
   / Klas

   Radera
 4. Oj finns det vita dovhjortar.Hade jag ingen aning om.Ja det måste ju verkligen vara som ett sagodjur.Mäktigt att stå där och få betitta den.
  Verkar vara viltets tid för ungar nu.Har stött på två rådjur i veckan.Ett med fullt juver men såg inte till några ungar och idag en brölande som försökte skrämma iväg oss eller avleda oss som höll till i vassruggarna vid havet.
  //Kicki

  SvaraRadera
 5. Wonderful photos:) Greetings

  SvaraRadera
 6. Bilderna är magiskt vackra båda två. Spröd och vaksam står hon och väntar på att kunna ta nästa steg. Fint ljus, fina färger och så den vackra oskärpan samt vägen som ger extra djup.
  Njutbart!!!
  M

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt! Kan inte vara vanligt....

  SvaraRadera