lördag 15 juni 2013

Rödbena ! (2)


Tror detta är hannen. Vet inget om hur könen särskiljs men beteendet pekar mot hanlivet. Miljön utgör en gränspostering i reviret. Hur vet jag det? Jo, genom reservatet löper en smal väg som med möda möjliggör möte mellan två personbilar. Stolparna är nerslagna i vägkanten och jag befinner mig mitt på vägen. Och mitt i korselden. För på den andra sidan satt ett tag en likadan fågel, båda tutade på frenetisk. Om inte detta är revirhävdande har jag heller aldrig varit ute på promenad med min hanhund... Ljuset föll bäst på rödbenan ovan och den satt dessutom kvar hela tiden och blev mitt val. Fotograferingsavstånd uppskattas till fem meter. Den verkar ju helt orädd, men jag tror säkert hjärtat pickade på några extra slag och min närvaro utstods därför att annars skulle någon annan fågel knycka den fina stolpen. Inte omöjligt att hona och  ungar finns i närheten och då måste man oxå som fågelpappa hålla ordning på artfränderna.

6 kommentarer:

 1. Vacker fågel, vacker bild och vilken fin förklaring :)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Vilken über bild! Kanonfin porträttbild på Rödbenan :) Love it!

  SvaraRadera
 3. Mycket fint porträtt på Rödbenan! Har för några år sedan fotograferat Rödbena som var orädd, tror även att den ville visa var revirgränsen var.

  /Erik

  SvaraRadera
 4. Snyggt som...bara den!!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Fint balanserande på stolpen med de långa benen.Ser nästan lite lustigt ut här med den lilla kroppen på dedär långa benen.Fint också att hamna på så nära fotograferingstillfälle.
  //Kicki

  SvaraRadera
 6. Bilden är mycket, mycket vacker och ljuset ger verkligen fin effekt på färgerna.
  Din text är som vanligt underhållande och intressant.
  Njutbart!!!
  M

  SvaraRadera