måndag 17 juni 2013

Mulen dag (2)


Förnimmer en rörelse bakom ryggen. Sviiisch! Någonting ganska litet och mycket snabbt susar förbi. Oregelbundna avvikelser i flygrutten avslöjar att fågeln nog är på födosök. Så mycket hann jag tänka där jag står i tornet. Synd att den kom från det hållet, det var motljus, inget fotograferingsbart ändå. Sådär försöker väl vi alla trösta oss när vi missar något intressant och man vill ju gärna veta vad för sorts fågel som gäckar en. Men. Fågeln vänder tillbaka. Denna gång i för dagen optimala ljusförhållanden och jag hinner få syn på den i sökaren och tar två, tre rutor. Tittar på displayen. Motivet tittar tillbaka. Lycka! Skarp, men lite mörk kom den ut. Sådant går att rätta till i efterbearbetningen och jag tror denna är en lärkfalk.

6 kommentarer:

 1. Tjusigt fångat! Kanske lite mörk bakgrund, men det isolerar fågeln bra och den är kanonexponerad. Bug och bock och tack för att du delar med dig av alla dina fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Wow vilken bild, verkligen ögonkontakt där! :))

  SvaraRadera
 3. Nämen en sparvh....ehhhhh lärkfalk...grattis grattis!
  Den var lite (läs mycket) vassare än min!! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Vilken raritet du fångat.Har inte ens hört talas om denna fågel och vilken ögonkontakt du fick här.Läste att detta är en sommargäst och övervintrar i Afrika.Helt otroligt vilka avstånd de tillryggalägger.Så riktigt kul att se ditt foto.Hoppas du får se den igen.
  //Kicki

  SvaraRadera
 5. Vilken blick. Spännande aldrig hört talas om. Bilden blev riktigt bra.
  M

  SvaraRadera