söndag 23 juni 2013

Bildräddare ?Här kommer en hälsning till allerstädes närvarande sädesärlan. Oansenlig som den oftast betraktas är den ändå en tuffing i sitt förhållande till människor, tycker jag. Här sätter jag mig ner i gömslet och hoppas på forsärla och kungsfiskare, får bara sädesärlorna som på så vis ändå räddar sessionen. Jag väljer visst alltid platser att sätta upp utrustningen som i mina ögon ser idealiska ut för de mer exotiska fågelarterna, men alltid blir tummelplatsen för ärlan ifråga.
Här sitter de på solvarm sten, sjunger ut sitt välbehag. Tänk om den ändå lockat på kungsfiskaren!Nära, nära flyger den på jakt efter matnyttigt att ta med tillbaka till boet. Som med alla småfåglar går det fotografiskt inte att ha någon som helst kontroll; de rör sig i till synes slumpartade mönster och samma gäller för flykten.

3 kommentarer:

 1. Ja sädesärlan är en trevlig filur.Som gubben i lådan poppar den upp överallt och märkligt orädd betraktar den oss på nära avstånd utan några betänkligheter att ta till flykten.
  Hade faktiskt en fotosession med forsärlan häromdagen.Min första dessutom.
  Låter spännande med kungsfiskaren.Dessa bilder ser jag fram emot.Hoppas du möter på den.
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Fina bilder på denna mysiga lilla krabat! Kanske inte en forsärla eller Kungsfiskare men det blev ju fina bilder ändå. Bättre lycka nästa gång.

  /Erik

  SvaraRadera
 3. Så fin, påminner lite om fotografen själv (i sin svartvita regncape) på promenaden genom den lilla fina staden Vadstena ikväll :-)

  SvaraRadera