lördag 8 juni 2013

Försommarkväll i skogen (1)Trots sentida markförlust finns det tydligt nog djur kvar i resterande delar av oskövlad skog. Stötte på någon råbock på avstånd, men flest getter. Som snart ska få ungar. Kanske är det just det förloppet som pågår i bilden ovan. Geten stod stilla och betraktade mig lugnt och inget hade förändrats när jag gick. Knappast normalt beteende från de annars så skygga djuren.Som vanligt vandrar jag helt öppet på de vägar som genomkorsar området. Har min kamouflagejacka och -hatt, men såklart framstår jag fullt siktbar. Geten har full kontroll på mina förutsägbara rörelser och kan/vill inte flytta på sig eller den bryr sig inte. Så något speciellt pågår här. Synd att undervegetationen inte medger insyn. Har tidigare sett dem kalva i öppet gräs, processen måste inte vara undangömd.

5 kommentarer:

 1. Ibland verkar djuren bli mer konfunderade än förskräckta. Säkert låg hennes kid där i krokarna nånstans, men oftast är dom en väl bevarad hemlighet tills de blivit lite större. Vackra bilder på rådjuret i den skuggande sommargrönskan.

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder med härlig smygkänsla :)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 3. Ljuvligt vackra bilder i vackert ljus. Den fina sommargrönskan blir verkligen en fin inramning till motivet här.
  Snyggt komponerat..
  M

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder från dom mörka skogarna, kul att djuren har stannat kvar i den delen av skogen som nu finns kvar.

  SvaraRadera
 5. Ett så vackert och sirligt djur.Det är nästan så man får känslan av att den har något den vill skydda här redan för den ser ju inte ut att vilja fly undan på något sätt.Fint möte i vår fantastiska natur.
  //Kicki

  SvaraRadera