fredag 7 juni 2013

Episoder ur fisktärnans liv (1)Episoder ur fisktärnans liv. Först vilar den på sin stolpe, putsar sig, kanske käkar en nyfångad fisk. Samtidigt som den undrar lite över vad människan i tornet gör för något överlägger den med sig själv vad blir nästa steg? Ett pipande hörs. Ja, jäklar. Ungarna måste ha ännu mer mat !Korta andhämtningspausen tog abrupt slut. Den flyger i oberäkneliga banor på ett par meters höjd för att när något intressant observerats går ner till decimetern. Redo för fångst. Som tur är finns gott om fisk i sjön. Som vi alla sett kan fågeln oxå köra störtbombartaktiken.  Men den metoden är mycket mer energikrävande.


6 kommentarer:

 1. Fin fina bilder från fisktärnans liv. Visst är det ingen vila som gäller för många av fåglarna dom har många munnar att mata.

  SvaraRadera
 2. Bild 2 på fisktärnan är riktigt läcker, saknas bara att den doppar näbben i spat och fiskar upp ett spigg så hade den varit en fullpoängare, nu blir det "bara" 9,5! :)

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Gillar båda två, den första en bra bild med skön bakgrund och fint med fisktärnan i bakgrunden också. Fin actionbild med speglingen på den nedre av bilderna.

  /Edwin

  SvaraRadera
 4. Åh, så vackra dessa bilder är båda två. Två olika episoder ur vardagslivet. Snyggt fångat med både den bortvända Tärnan och speglingen som för- och bakgrund.

  SvaraRadera
 5. Den första bilden gillar jag.En i skärpa och en bakom i oskärpa.Den fluffiga fjäderdräkten kommer ju fram så bra här.De putsar sig antar jag.Vacker fågel med den röda näbben med svart avslut,de röda benen och den svarta hjässan.
  //Kicki

  SvaraRadera
 6. Fina bilder på en mycket vacker fågel! Bilden där den lågsniffar längs ytan var riktigt läcker.

  /Erik

  SvaraRadera