fredag 14 juni 2013

Mulen dag (1)


Jag tycker kråkor allt är lite underskattade som fotoobjekt. De har ganska sofistikerat "färgschema", alls inte frånstötande. I överflöd förekommande är de lustigt nog inte så lättfotograferade som man annars skulle tro. I alla fall "mina" individer  lyfter långt innan man tangerar bekvämlighetszonen andra fåglar stakat ut. Här i alla fall två artbröder. Jag fokuserar på den bortre när helt oväntat den främre slår sig ner på sin stolpe och bilden blev mycket bättre. Igår var första regndagen på ett bra tag och fågellivet trivdes alldeles förträffligt. Molnighet gör oxå gott åt bildkvalitén; ljus och sensor matchar bättre. I varje fall i min kamera.

7 kommentarer:

 1. Sitter här och väntar på att himlen ska ska bestämma sej om det ska bli regn eller uppehåll ett tag, men det ser mulet ut som du skriver. Skön bild, Livet på en pinne, mjuk och avslappnande. Men kråkan närmast ser ut att ge dej "onda ögat" tror jag bestämt, det va det där med bekvämlighetszonen..

  SvaraRadera
 2. Hej Klas!
  Visst är dessa kråkor en trevlig bekantskap, jag kan sitta och titta länge på både kråkor, skator eller korpar. De har verkligen för sig massor med hyss och man ser hur de tänker.
  Visst blir det trevligare bilder när inte ljuset är för hårt, denna bilden är toppen fin.
  Ha en trevlig helg!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig och jag gillar kråkor...
  Din bild är underbar :)
  Ha en trevlig helg
  Halina
  PS
  Här blåser det hemskt...:(, men regnet var fint i natt

  SvaraRadera
 4. - Halloj i söder.
  Det vi kallar för skitväder är ofta det bästa fotovädret. Och
  det visar verkligen din bild. Kråkor i solljus är ingen hit....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Fantastisk bild på kråkorna!! Hmmm... visst är de lågprioritet på kråkbilder, men härefter kommer säkert många (även jag) att fokusera på kråkor!
  Trevlig helg /bea

  SvaraRadera
 6. Håller med dig.Våra vanliga fåglar är klart underskattade fotoobjekt men märkligt snabba att dra till flykt precis som du beskriver.
  //Kicki

  SvaraRadera