måndag 17 september 2012

Var försiktiga, därute


Först en rättelse angående det förra blogginlägget. Pratade imorse med en fotograferande kollega som verkade säker; några kalvar ur nominatstammen märks varje år.  Därför tar jag tillbaka min önskan om jakt på hinden ifråga. Konstigt att jag aldrig sett detta innan, men sånt kan hända.
På tal om att kunna hända. Bilden ovan  togs igår eftermiddag,  i fullt dagsljus. Helt obeskuren fick djuret knappt plats i bildrutan, men jag tror nog att poängen går hem ändå. Med ett vilt uttryck i ansiktet och med  musklerna spelande kastade sig den här ynglingen ut på den ganska trafikerade landsvägen. Kanske jag fick intrycket att den tittade åt sidorna först, men det kan ju varit inbillning. Kvinnan vid ratten körde redan försiktigt och bromsade lugnt in, inget trafikalt dramatiskt inträffade. Men en lite annorlunda bild blev det.

7 kommentarer:

 1. Ja en olycka kan hända snabbt...Häftig bild, imponerad av att du hann få upp kameran! :)

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt!
  Grattis!
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 3. Fredags natt, yttre ringvägen och avfart Vintrie (nästan ända borta vid Öresundsbron, inte riktigt hjorttrakter men både hjort och älg är sedda de senaste veckorna. En hjort fick sätta livet till, föraren klarade sig relativt bra.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/krock-med-hjort-vid-bron

  Angående din bild! Fantastisk! Borde gå att sälja till Viltolycksrådet, Transportstyrelsen eller liknande!

  Var är den tagen?

  mvh /Martin

  SvaraRadera
 4. Hur fick du till det....har du kameran fast med fjärr i fönstret...:-) jättebra fångat. Visst man måste vara försiktig i viltrika trakter..tycker det kunde vara mer viltstängsel

  SvaraRadera
 5. @ Martin : Bilden togs på vägen mellan 104:an och 11:an, längs Vombfältet.
  @ Lindsjö : Ha,ha. Skulle vara något det. Att som licensierad hjortfotograf få köra på fel sida vägen, alla andra - flytta på er!
  Nä, jag kom gående med min hund längs vägrenen. När jag hörde ett brakande ljud var det bara att lyfta kameran och invänta händelsen.

  SvaraRadera
 6. Blev ju en läckert komponerad bild med bilen i bakgrunden, gillar den! fint djup i bilden delvis tack vare de vita strecken på vägen som går som en diagonal genom bilden från vänster hörn. Kanske inte var något du han tänka på medan du tog bilden. men det blev bra i alla fall. Kul att du kommenterar på min blogg, uppskattas verkligen! :-)

  Hälsningar
  Edwin

  SvaraRadera
 7. Spännande bild med mycket liv i! Jag gillar att det finns fart i flera riktningar, hjortens åt höger (såklart), bilens mot betraktaren och linjerna i vägen ger en "fart" från betraktaren. Som sagt, spännande bild.
  // Sander

  SvaraRadera