söndag 9 september 2012

Entita! (?)Här en liten augustifågel som ställer till det i artbestämningen. Mycket lik talltitan, står det i fågelboken. Har oxå en liten tofs á la svartmesen. Men glansigheten på hättan indikerar entita, oxå enligt böckerna. Suck! Någon som vill vara domare? Stig gärna fram, tala om för oss vad Du tror vi betraktar. En ledtråd till. I texten står att entitan är "orädd". Denna flög fram och tillbaka, fotograferad på kanske 4 meters håll, en riktig tuffing! Kanske den ville dela med sig av maten den fångat?

8 kommentarer:

 1. Ojojoj! Det var snällt av fågeln att dela med sig av en liten larv ;)
  Snygg fågel och supersnyggt fotat. En domare blir jag inte. Några liknande besöker även mig... talltita... entita... vem vet? De är roliga :)
  Ha det fint
  Halina

  SvaraRadera
 2. Glömde tillägga att det växer tallar och enar i närheten, så kanske jag får besök av båda arter ;)
  //Halina

  SvaraRadera
 3. Fina bilder, men jag har verkligen försökt att lära mig skillnaden men är aldrig säker. Men hör man lätet, då hör man skillnaden:-)

  SvaraRadera
 4. Supersöt!! kul när de kommer så nära.

  SvaraRadera
 5. Så söt och så kul att du fick den med larven i näbben! kan inte heller hjälpa dej...de är ju så lika entitan o talltitan...

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Ja, det är inte enkelt det där med fåglar. Inte nog med man skall få bilder på dem, man vill ju veta vad man fick bild på. Sedan så är det ju lite av charmen att det finns så många olika fåglar. Lättast är ju att skilja dem på lätet som Lasse skriver. Om jag skulle gissa så hade jag gissat på Entita, för den lilla haklappen, det glansiga huvudet.... Nu ser man ju inte armpennorna vilket avslöjare en del också. Ja, som du hör rena gissningar.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 7. Tack för responsen och för känslan att man ändå inte tycks vara ensam med problematiken kring artbestämning. Det här med lätena måste jag satsa hårdare på. Har en CD med ljud hemma, har jag oxå det musikaliska kom-ihåget? Det blir till att träna. Ses, Klas

  SvaraRadera
 8. Jag skulle som Ingemar gissa på entita ;)

  SvaraRadera