fredag 7 september 2012

Vackra augusti : RågetenHösten presenterade sig igår. Med blåst, fallande temperatur och ett bländarsteg mindre ljus. Det där sista är viktigt, allt annat kan kompenseras för. Den fotoutrustning jag mest använder i bloggen är bra, men lite gammalmodig. Att köpa upp sig ljusstarkt kräver Lottovinst, tyvärr. Eftersom jag aldrig spelar på det, eller något annat spel heller för den delen,  är utsikterna inte så - just det - ljusa.
Varför då inte publicera från förra månadens bildskörd? Augusti var tidpunkten där fotoparametrarna jobbade för bildskapandet, få var gångerna som regnade bort. Årstidens höjdpunkt, helt enkelt. Jag börjar med den här figuren, som med kritisk uppsyn dök upp på fina sommarkvällen.

6 kommentarer:

 1. UNDERBART!!!!
  När jag ser dina bilder drömmer jag om bättre tele... men men... får träna med det jag har... Vill också "träffa" ett rådjur :)))
  Varma hälsningar från blåsigt väst
  Halina

  SvaraRadera
 2. Superfin bild med vackra färger. Jag skulle vilja ha ett sådant objektiv med då jag ofta ser älg o rådjur i skymning och mitt tele inte klarar mindre än 5.6

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilken härlig bild på detta vackra djur. Visst vore drömmen att ha ett tele med 2,8 öppning men det vågar man som sagt inte drömma om. Tänk ett 400mm 2,8.... Sweet! 95% av alla mina bilder fotograferar jag med nikon 300mm f/4 och en konverter på 1,4 vilket ger 5,6 och 420mm. Inga höjdar prylar men det är enkla att släpa runt i stället för dessa "jätte glasbitar" och jag är nöjd med resultatet (oftast).
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. - Halloj i söder.
  - Inget Lottospel här heller. Så någon Nikon 400/2,8
  lär inte hamna i min ryggsäck.
  Anväder ett Sigma 120-400, och får väl nöja mig med det.....
  - Fin bild i alla fall !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 5. Önskar jag kunde säga detsamma om augusti, de dagar jag inte låg sjuk verkade regnet gilla mig lite för mycket (några bilder blev det ju, men inga däggdjur). Håller med om foto och lottovinst, det är då att man aldrig kan få storvinsten på det där spelet man aldrig spelar på. :-D Gillar bilden, ser väldigt näpen ut där, ensam på den stora stigen.

  SvaraRadera