lördag 8 september 2012

Brun kärrhökI min lilla sjö är det från augusti och någon månad framåt som dessa bäst kan siktas. Om denna är juvenil eller fullvuxen hona går utanför min kompetens att bedöma. Men en sak har jag förstått. Riklig, ja ett överflöd av exponering krävs för att något lysa upp den ljusabsorberande, brunsvarta fjäderdräkten. Då har sedan länge huvudets högdagrar frätts ut. Detta är en fågel som kräver sin fotograf. Kan inte säga att dessa bilder är genuint lyckade, men de blev de bästa jag kunde komma upp med för denna gång. 

7 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Jag tycker det är väl godkänt !
  Jag hade i alla fall varit nöjd med resultatet...
  - Ha en fortsatt bra dag !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Väl fångat av Kärrhöken, den är inte enkel det är den inte. Har faktiskt aldrig testat att dra upp exponeringen ordentligt. Kanske skulle testa det nästa gång jag får chansen...

  SvaraRadera
 3. Vad vacker fågel, aldrig sett nära (har säkert sett på avstånd och missbedömt den som något annat dock, glasögonbärare som jag är :-) )
  Tycker öht rovfåglar är svåra att få snygga, ofta mot ljus himmel med sina mörka fjäderdräkter, man får ha lite tur om det ska bli en kalasbild, tycker dina är fina ändå. :-)

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder! Men så konstig färg den har på huvudet, kanske är det en juvenil... ? /Susanne

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag tycker att dina bilder är mycket fina om måste verkligen räknas som lyckade! Precis som du skriver så är detta en mycket svårfotad fågel på flera vis, inte så enkel att se och just det med exponeringen som du skriver. Det finns ju några sådana exempel till tex bara en vanlig fågel som talgoxen, där är det svart och vitt blandat som alltid resulterar i fel exponering (i alla fall för mig).
  Jag gissar på en yngre fågel men är inte säker.
  Ha en fin söndag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. Jättefina bilder...Jag hoppas att återse den jag så och få lite bättre bilder...brukar de vara på samma ställe?

  SvaraRadera
 7. Ovanligt mörk var den och konstig (?) färg på huvudet..Håller med dig, det är svårt o få dom bra på kort, men men. Någon gång har du tur med ljus och allt och får en riktig fullträff ;)

  Trevlig kväll!

  Hälsningar
  Edwin

  SvaraRadera