fredag 28 september 2012

Ängspiplärka!


Det som är mest tragiskt med den här fågeln är svenska namngivningskommiténs fantasilöshet. De sammansvurna kanske kallar sig för något annat, men ni förstår nog vad jag hintar efter. Ängspiplärka tycker jag känns som förklenande namn på denna fågel, kunde gott heta något tuffare. För en tuff fågel är det ju. Stolt stolpsittare eller Tålmodig trådsittare. Se där ett par mycket bättre förslag! Vacker är ju fågeln oxå, enligt fågelboken ska den dessutom ha ett "snällt" utseende. Så kanske Snäll lärkfågel vore annat alternativ!?

3 kommentarer:

 1. Fina bilder! Jag tycker namnet Ängspiplärka låter vackert jag :)

  SvaraRadera
 2. Söt en det va!!! Hoppas kunna bidra med lite mer i helgen....

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för alla din kommentar. Jag varit i Innerdalen. Nätet har varit lite skakigt så jag har satsat på att lägga upp bilder, har inte hunnit eller haft möjlighet att kommentera andras bloggar.
  Det har varit en fantastisk vecka i en helt sagolik natur.
  Att bo mitt i motivet och ha så många möjligheter till olika utflykts mål är en ynnest. Jag var där förra året vid denna tid och jag kommer att åka dit nästa år. Innerdalen ligger ca 20 mil sydväst om Trondheim, en lång resa, men värd varenda mil.
  Ser i din blogg att du haft fina naturupplevelser du också. Ängspiplärkan, ett vackert namn till en söt liten fågel/Brita

  SvaraRadera