torsdag 20 september 2012

Som på begäran.... 1(2)


... kommer en stilig 14-taggare fram till vägen den måste korsa för att komma in till själva avelsområdet. Väl där hoppas den säkert på att få tjuvuppvakta någon vacker hind som undkommit platshjortens uppmärksamhet. Praktfull som han är har han ändå något eller några år till på sig att själv försöka axla den rollen.
Orsaken till att jag kunde fotografera så  nära - 100 %-igt synlig, stående på vägen med trebenet utfällt - stavas eftersläntrare.    
Ett större gäng blev skrämda av något längre bort på det öppna fältet, sprang tillbaka och försvann från  min radar. Det är detta gäng  jag senare stöter ihop med som på bilden. Jag hade annars gett upp, promenerade tillbaka till bilen genom detta vackra industriområde...

9 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Vilka underbara ögonblicksbilder de senaste dagarna. Faller alldeles extra för "trafikfaran" !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 2. Grym bild! Blir riktigt avundsjuk. Varit i området två tidiga dagar men helt missat allt utom en räv på 500 meters avstånd och ett rådjur som jag såg under 1,8 sekunder...

  SvaraRadera
 3. Så lyckat!! /Hälsningar Susanne :)

  SvaraRadera
 4. Skönt industriområde... :-) Och härlig bild! Dovhjortar har vi lite här men kronisarna är sällsynta.

  SvaraRadera
 5. Det är sådana tillfälle som man vill uppleva när man tar sig ut i naturen. Tyvärr råkar jag inte ut för dem så ofta. Speciellt inte kronhjortsmöten även om jag bor nära kronhjortstäta områden.

  SvaraRadera
 6. Grattis! Vilken ståtlig en...avis blir man ju att du har sådant hos dig...inga kron på Höglandet inte...

  SvaraRadera
 7. Vilken stillig! ;) fin bild.

  SvaraRadera