torsdag 27 september 2012

Liten sork orsakar stort tumultFotograferade andra fåglar när plötsligt rena kriget bröt ut på en annan del av fältet. Det peps och skreks, kakafonin rullade ut över nejden. Hann se en gråhäger med något svart dinglande i munnen - sannolikt en sork - ta emot en attack från gladan, oxå intresserad av samma lunch. Kvar på  marken käbblade de en liten stund, när jag var framme lyfte tyvärr båda två och flög bort i fjärran. Dessa bilder var allt jag  fick registrerat av händelsen, absolut inga höjdare -  pratar nu i bildmässiga termer - men i alla fall vittnesbörd om att t.o.m de största flygare inte går säkra från rovfågel.

6 kommentarer:

 1. Wow, action av bästa märke !

  SvaraRadera
 2. Här är det ju den spännande upplevelsen som är i fokus!!! Tänk att få se detta! Grattis!

  SvaraRadera
 3. Ibland får man hålla till godo med upplevelsen, och det är ju faktiskt det viktigaste. Du lyckades ju fånga ögonblicket så att du kan dela med dig av upplevelsen.

  SvaraRadera
 4. Jättebra bild som verkligen visar vad som hände!

  SvaraRadera
 5. Tycker det var läckert att se! Den lilla musen syns ju till och med! Häftigt:)

  SvaraRadera
 6. De där rovfåglarna är ju som de där... :-) Dock alltid härligt att bevittna!
  För ett par år sedan satt jag på svärmors gräsmatta när en falk började bråka med en skata (som i sin tur åt av katternas mat). Tyvärr hade jag macrot på men roligt var det ju att se även om bilderna blev kassa; tänk dig en skata i verikal V-dykning klor mot klor med en falk... har aldrig sett en skata utföra sådana rörelser så det var coolt.
  (Vill också ut och fota, baah! Sjukskriven fn, beodrad vila, men kanske smiter en en kort promenad i helgen om åtminstone regnet far iväg)
  Hoppas du får en god fotohelg! :-)

  SvaraRadera