söndag 9 december 2012

Vinterstorm? Nä, inte alls.Vinterstorm. Smakar på det ordet. Där jag bor ligger i ordet katastrofen på lur. Här kan hopa sig snömängder och vallar av flera meters höjd på ett par timmar. Detta naturfenomen inträffar med irriterande reguljäritet på tider jag ska arbeta. Så man måste ut med bilen och vet inte om man har någon plats att ställa den  på när man är tillbaka. Nu tycks det värsta dragit över för denna gång, klass 2-varning och allt. Går ut och tittar på eländet. På parkeringen står bilen, fullt synlig. Inga vallar upplöjda. Gången ut är täckt av som mest 4 dm snö.Telefonen ringer, det är arbetsgivaren som undrar om han måste kalla in reserven för mitt pass. Det är lugnt, svarar  jag. För första gången på de 21 år jag bott på denna plats tycks vädergudarna bestämt sig för att visa nåd. Jag visar en bild hur det såg ut i terrängen innan ovädret, kan knappt vänta på att få komma ut imorgon. Koltrasten provianterar, kanske den redan kände av den annalkande stormen. Äpplena ser väldigt smakliga ut, påminner de inte om något godis?

8 kommentarer:

 1. Gillar ordet vinterstorm :) Men visst kan det bli besvärligt när den härjar på för fullt...Jättefin bild och verkligen härlig färg på äpplena!

  och du, vilken snygg header!!

  SvaraRadera
 2. Skönt att du "klarade dig" den här gången.
  Att bli insnöade är inte direkt vad man önskar sig.
  Trevlig bild på koltrasten. Äpplena tycker jag mest liknar just äpplen...men de har fin färg och smakar säkert bra för en frusen fågel.
  Ha det gott!
  / maria

  SvaraRadera
 3. Läcker bild med kolis som sticker ut perfekt placerad i de annars kalla färgerna... eller ja, äpplena är väl inte helkalla men ser inte heller septembervarma ut direkt. Läcker färgkombi!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det ser ut som persikor i trädet.Den där vyn känner jag igen från mitt "eget" koltrastträd.
  Ja ni verkar hårt drabbade därnere i söder av vintern.
  Än så länge är det helt lagom av både snö och köldgrader här i väster.
  Hoppas vinterstormarna håller sig borta.
  //Kicki

  SvaraRadera
 5. Vilken ny fin header du bytt till!! Fantastisk bild! Jag har problem att göra en ny då jag får att jag har ingen plats att lägga in bilder.
  Tack för dina trevliga kommentarer. Ja , nu får Skåne tidig vinter som ni kanske inte brukar ha. Vi kanske får mer av snökanonen som skall träffa Smålandskusten för så långt är det inte dit.

  SvaraRadera
 6. Trevlig bild på den svarte, bland dom fint färgade äpplena som ser ut att frysa något i kylan :)
  Snöstorm skulle jag också vilja ha, tycker det är rätt häftigt med stormar men det är klart det kan ju bli besvärligt :(

  SvaraRadera
 7. tänkte också att äpplena såg ut som julgodis eller nåt. Mycket fin bild, en lite lagom decembergrå färgbild. Ger en viss myskänsla om man tänker sej att man sitter inne i värmen under en filt med en kopp kaffe å tittar på koltrasten när den äter sej mätt.

  SvaraRadera
 8. Så bra att jag har äpple hemma... Din bild väckte enormt hunger just på äpple ;) Underbar bild dessutom :)
  Jag är lite efterbliven med besök och kommenterandet... men jag hoppas att du vet att jag gillar dina bilder, din blogg... och Du förstår...

  Snön är underbar ;) Jag vill gärna ha mer snö... idag regnet spolade nästan allt det vackra...
  Varma hälsningar
  Halina
  Halina

  SvaraRadera