söndag 2 december 2012

Ett mysteriumÄntligen lite ljus från Stora Lampan så jag kunde fotografera i skogspartier på frihand med hyggligt resultat. Idag har det dessutom snöat. Minst decimetern har vi fått. Får det ligga kvar hjälper det.
Bilderna togs runt en märklig konstruktion. Med 4 hörnstolpar och täckt med kanske 12 kvadratmeter sluttande plåttak ser det ut som ett vindskydd.Bara det att högsta höjden är kanske 3 dm. Hur som helst älskas mysteriet av småfåglar som talgoxe, entita och nötväcka. Blixtsnabbt snappar de upp något under och flyger iväg. Kanske något ornitologer konstruerat men i alla fall en plats att återkomma till. Sista bilden lyser solen på fågeln som ställt sig under tak.

4 kommentarer:

 1. Trevligt när Stora Lampan är tänd och man har chansen att komma ut på en liten fotosväng. Fint ljus i bilderna och vackert dov färgskala.
  Må gott/bea

  SvaraRadera
 2. Så härligt med sol! Fina bilder på småfåglarna :)

  SvaraRadera
 3. Mystiskt mysterium.. Kanske en byggnad som skjuter upp ur marken eller ett skydd byggt för harar och fasaner att krypa under nu till vintern för att komma undan hungriga rovdjur och dåligt väder??

  SvaraRadera
 4. Härligt ljus i bilderna :) Och visst är det skönt när solen visar sig också.

  SvaraRadera