tisdag 28 augusti 2012

Staren & fotografenAlla som håller på med detta vet om att det kommer perioder när fotografering blir svår. Du tänker så kass du är, inte ett enda djur lyckades du få inom skjutavstånd, eller du väljer hela tiden fel plats att söka djuren. Dagarna går, inga bilder. Så händer det man nästan börjat hallucinera om; En - i detta fall - fågel som är så inne i sitt pysslande att den struntar i ovidkommande detaljer som en fotograf. Just så upplevde jag staren på översta bilden. Upptäckt igår, satt den på grusvägen medan jag närmade mig. Satt kvar....ända tills jag var framme vid objektivets närgräns. Lite närmre än så var jag, faktiskt. Fick backa lite. Tog en serie bilder. F-n oxå! Klippte av stjärten. Backade lite till - då pep fågeln iväg. Så det som visas överst är den helt obeskurna lilla staren genom ett 400:a. När hände det senast? Kolla gärna de helt oskärpta detaljerna i fjäderdräkten!
För att göra rättvisa åt min fågel visar jag ett normalt närskott, en annan dag. Synd att det måste gå så lång tid mellan tillfällena. Men oj, vad glad man blir när det väl händer något.

9 kommentarer:

 1. Känner verkligen igen tänket...både med kameran och bössan...Jättefina närbilder på staren, så vacker den är!

  SvaraRadera
 2. He he ja det känner man väl igen...jösses så många situationer man varit med om. Fina bilder i a f, brukar de var ungar nu??

  SvaraRadera
 3. Ja du det är väl det som är tjusning med naturfotografering...man drivs till vansinne emellanåt...men desto roligare när man får utdelning :-)

  SvaraRadera
 4. Det är väl det det du beskriver som är så spännande med naturen och djuren. Allting kan verka så stillsamt, för att i nästa stund ändra skepnad och bjuda på ett tillfälle man länge väntat på! Gratulerar till mötet med staren!! Fint fotograferat.
  Mvh / maria

  SvaraRadera
 5. - Halloj i söder.
  - Grymt bra. Och vilken skärpa. Snygga skott !
  Det gäller att vara envis och inte ge upp. Även
  om det tar emot....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 6. - Halloj i söder.
  - Grymt bra. Och vilken skärpa. Snygga skott !
  Det gäller att vara envis och inte ge upp. Även
  om det tar emot....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Ja, det är ju precis så som det är när man är ute. Bilderna är otroligt fina på denna fina "pippi".
  ha en bra dag!
  /ingemar

  SvaraRadera
 8. Just så är det, jag är väl lite så att hittar jag inget så om det är inte är för sent lägger jag mig i gräset med macrot och försöker hitta en myra eller två, men det är ju inte alls lika roligt som fåglar eller däggdjur! :) Vackra bilder på stare härovan, båda två. Har nog aldrig kommit såpass nära att man ser att det är stare, har en bild för många år sedan på ett fält när de flög över, men de är ju bara små svarta prickar då... Visst är vinkeln på den undre bilden snyggare men båda fotografierna är ju kalas tycker jag! :) (Ps, tack så hjärtligt för din uppmuntrande kommentar!)

  SvaraRadera
 9. Ja, så är det... jag tror att jag var kass hela sommaren ;) men det börjar vända :) en liten sandödla på Bornholm väckte fotolust igen :)
  Hälsningar från somrigt Halland
  Halina

  SvaraRadera