måndag 27 augusti 2012

Frukost i det gröna!Obekymrad stod kronviltshinden och tuggade gräs och passade samtidigt på att blicka upp mot åsen. Det var tidig morgon, mörkt och autofokusen kämpade dessutom med dimslöjorna. Så detta blev mitt första foto taget med liveview och efter det ha många fler tillkommit. Jag är positiv till denna funktion och använder den gärna när ljuset sviker. På min kamera zoomar jag in 6 ggr, lägger fokus på det valda utsnittet och med lite tur sitter bilden där. Motivet ska förstås helst vara orörligt. Hur gör ni?

4 kommentarer:

 1. :-) ja hur gör jag....måste nog kolla det där med liveview vad det nu är....borde ha det på min kamera med.
  Toppenbild!

  SvaraRadera
 2. Jag har inte möjlighet att fota liveview i min Nikon, tyvärr. Jag kör på autufokus rakt av så länge ljuset tillåter men är jag ute i skogen sena eller tidiga timmar så brukar det bli oskärpa ändå och manuellt lyckas jag aldrig ställa in nån fokus. Det blir va det blir och blir det nåt så blir jag gla' :) men oftast så svär jag en liten ramsa när motivet skuttar/springer/skenar iväg innan jag ens hunnit få ordning på kameran..

  SvaraRadera
 3. Jag brukar oftast försöka ställa in skärpan manuellt när ljuset är svagt. Det är dock ganska lätt att misslyckas, tar därför flera bilder i stället. Kanske borde testa att körs med live view istallet.
  /Erik

  SvaraRadera
 4. Ojojoj sånt där förstår jag mej inte på...men en fantastiskt fin bild fick du, magiskt med dimman!

  SvaraRadera