lördag 25 augusti 2012

Rovfågel under luppen (3)


Sista bilden i serien föreställer en duvhök, 4 meters avstånd. Här har jag förstås råkat passera dess bekvämlighetszon med råge. Ur ögonvrån sågs något röra sig i gräset och försvinna vid busken intill stigen. När jag undersökte påträffade jag denna vingskadade stackare, tog ett par bilder och gick därifrån. Förmodligen har den kolliderat mot en kraftledning eller slagits till marken av vindkraftverk, sådana finns det gott om i närheten. Som den rovfågel den är visar den sitt byte ingen nåd och - som blicken klart utvisar - förväntar den sig själv ingen. Hoppas den är luftburen vid det här laget.

5 kommentarer:

 1. Naturen är obarmhärtig. Bara de friska och starka överlever. Hoppas denna var det.

  SvaraRadera
 2. Att du upptäckte den....snygg bild. Jag skall ut till viltvattnet jag upptäckte då förmodligen gladan jag fick på bild är stationär där har jag fått veta

  SvaraRadera
 3. Hårda bud i naturen hoppas dock denna hök repade sig.

  /Henrik

  SvaraRadera
 4. Ja, inte enklet i den hårda världen.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Härlig bild! Fångade en duvhök i svärmors trädgård härom sommaren, med kameran that is. Den slogs med en skata om maten som svärmor la ut till katterna. Har en halvbra bild där skata och duvhög flyger i "vertical v" rakt nedåt tillsammans, klor mot klor. Så nära kommer sällan dessa underbaringar! :)

  SvaraRadera