torsdag 9 augusti 2012

Djur som ställer till besvär (2)


Jaha, detta var dagens fynd. En juvenil törnskata. Kul fågel, men de trivs i varje fotografs mardröm. Törnen, slån, ris, kvistar och grenar. Överallt dessa snår. Jag tyckte jag fick till en rätt vass "belysning" i bilden, i form av solbelyst löv i övre högra hörnet. Men vad göra med skymmande växtlighet? Mina photoshopkunskaper är ännu inte goda nog för att rensa upp här, bättre att låta det vara och tänka bort skräpet.Hoppas ni oxå har fantasi!

6 kommentarer:

 1. Underbar bild men fina färger och vackert ljus. Tycker inte "skräpet" stör då det blir lite mer inramning av den fina fågeln.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jättefin bild med ett vackert ljus. Bra att du inte rensade bilden. Det ger mer känsla av miljö. Även om man kan photoshop tycker jag att man skall vara försiktig med rensandet.

  SvaraRadera
 3. Fin bild! Kul att kunna inspirera någon. Tror nog de blev vana vid mig efter 4 dagar. Sista dagen hade jag bara 3-4 m till dem.

  SvaraRadera
 4. Underbart fångat! Perfekt avtecknad i sin naturliga miljö, det gyllene ljuset och lövet som naturligt softfilter förhöjer bilden snarare, här ska absolut ingenting photoshoppas bort i min mening!

  SvaraRadera
 5. Vacker bild, ljuset är underbart! "Skräpet" har jag inget problem med, det ger djup och ramar in (det är ju väldigt bra placerat på var sida om fågeln). Vill du ändå göra något tycker jag att du endast ska dämpa det lite, det är snyggt där och "klonade" bilder är ju inte lika roliga att visa upp. :)
  // Sander

  SvaraRadera
 6. Läckert! Finns inget skräp i denna bild som jag ser det.

  /Henrik

  SvaraRadera