onsdag 8 augusti 2012

I teknikens tjänstDen här fiskgjusen är ringmärkt. Och radioriggad. Det märkte jag inte alls vid fotograferingstillfället. Förhoppningsvis märker fågeln inget av extratillbehören heller. Någon samlar uppgifter om den här fågelns färdväg, förmodligen deltagare i ett forskningsprojekt, förmodligen med säte vid universitetet i Lund. Jag är säker på att resultaten skulle intressera många, inte bara fågelkännarna. Därför hoppas jag att man synliggör rapporten och helst lägga ut dagliga observationer för allmänheten. Hade det inte varit något, att se hur lokala fåglar rör sig i området? Allt nytt som går att lära om fåglar vore välkommet och det skriver jag som inte har ämnet som huvudintresse. Finska forskare vet redan hur det ska gå till. De har detta örnprojekt som lysande exempel, http://www.luomus.fi/svenska/zoologi/havsornar/nyheter.htm , nöjsam info även för oss vanliga dödliga.

4 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Vilken otrolig kvalitet på dina bilder !
  Man skulle kunna tro att den är radiostyrd...:o)
  Här finns ett liknande projekt, fast med ett antal älgar. Problemet för en fotograf är dock att redovisning släpar efter med ca. 2 veckor....
  - Ha en fortsatt bra dag !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder! En dröm att få fota en rov fågel någon gång men dock har dom hunnit sin kos innan jag hunnit ta fram kameran ;)

  Hehe det gick inte längre alltså ;) den är en fransk bulldog :)

  SvaraRadera
 3. Men shit vilka kanonbilder!! Vilken ögonkontakt ni fick i den andra, fantastiskt fångat!!

  SvaraRadera
 4. Superbilder du fick på den....snyggt. Tack för dina trevliga kommentarer.

  SvaraRadera