fredag 17 augusti 2012

Snart matdags!Skönt att vara tillbaka till lugna sommarstället efter allt resande. Häftigaste upplevelsen var nog havsörnen som en kort stund slog följe med båten i skärgården. Jag hade vidvinkeln påskruvad, så bilder blev det förstås inga, men en upplevelse att stoppa in i analoga minnesarkiv. På tal om arkiv kommer här ovan en några dar gammal bild. Oxå en upplevelse. Av en slump kom trädstammen mellan mig och fiskgjusen så fågeln med sin fångst såg mig inte innan den kommit ganska nära. Sen blev det tvärstopp och -vändning, allt i en enda, smidig rörelse. Det rådde besvärligt motljus. Men man får ta vad naturen ger en och göra så gott man kan av de förutsättningarna. Kort stund senare var ytterligar en gjuse uppe i luftrummet, kanske boet finns någonstans där ute?

6 kommentarer:

 1. Häftig bild med bytet. Ja hur många gånger har man inte missat bra motiv pga det ena o det andra. Inställningar, objektiv osv...tur man inte är ensam om det :-)

  SvaraRadera
 2. - Halloj i söder.
  - Snygg bild med snyggt ljus. Sen att den har nyfångat byte, gör ju allting ännu bättre.
  Havsörnarna är magiska att få se. Jag fick uppleva det i gryningen idag ute vid havet. Men det blev bara silhuett på allt för långt håll. Men så är det ju ofta....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 3. Härlig naturrapport..ibland dyker det upp saker som man minst anar...och ibland är kameran helt fel inställd eller fel objektiv eller i värsta fall inte ens med..:-)
  Men fiskljusen fick du bra. Du får spana i området på fler chanser.

  Vackert ljus du har på törnskatan längre ned här på sidan!

  SvaraRadera
 4. Ja det är en härlig syn att se en gjuse med en fisk i klorna!!

  Trevlig helg :)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Härlig läsning och en grym bild. Ibland så hamnar inte allt på minneskortet utan man tar med sig upplevelsen där inne. Vilket ibland skänker en minst like mycket glädje även fast det till en början grämer en något så oerhört. Bilden på fiskgjusen är verkligen grym trotts det rådande motljuset, så härlig när de har en firre i klorna.
  Ha en fin lördag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. Hej Klas!
  Fina bilder i de andra inläggen, föll lite extra för den här..Gillar reflexerna som går som en diagonal genom bilden och hur vingen lyses upp lite grann av det starka solljuset. :)
  Trevlig helg!

  Hälsningar
  Edwin

  SvaraRadera