lördag 25 juli 2015

Vem behöver en hårtork?En ytterligare långdistansbild. Ber om överseende med kvalitén. Men stå ut. Den vill berätta om något i alla fall jag inte sett tidigare.
Den gamle havsörnen sitter alltså på den vanliga stolpen. Kan den göra timmarsvis skulle den vilja. Nu flyger den upp och bort, försvinner under vassridån bakom. Eftersom den inte dyker upp och tar höjd, misstänker jag att den rastat nere vid vattnet. Kanske den tagit ett byte? Eller blött ner sig på annat vis?


 Efter några minuter sätter sig fågeln på samma stolpe igen. Och nu händer det intressanta. Likt skarven fäller den ut vingarna, balanserar i motvinden. Så var det. På ena eller andra sättet hade örnen badat. Nu torkar den vingarna. För gott och väl tio minuter håller den på så, vinglar lite men bibehåller balansen. Fäller därefter ihop vingarna och säger tack och adjö i det att den försvinner bortom trädridån.
Kanske fler/alla fåglar låter föna sig efter badet? Bara att jag aldrig sett detta beteende från havsörnen tidigare. Over and out!

3 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Intressant. Det har jag aldrig sett tidigare.
  Men med dagens väder borde väl varenda pippi sitta
  på det viset.
  - Ha en fortsatt trevlig vecka !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Spännande bild o historia...
  Ha en fin kväll
  Halina
  Här börjar det bli fint efter regnande hela dagen...

  SvaraRadera
 3. har inte sett det förut heller ,men det gäller att ta till vara naturens resurser ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera